Lehetne ezt csűrni-csavarni eléggé sokféleképpen, ám szerintem teljesen felesleges ilyesmit tenni, amikor viszonylag egyszerűen - mondhatnám azt is, hogy egyértelműen - is lehet fogalmazni: a vendég kolozsvári csapat részéről kizárólag csak egyetlen egy végeredmény fogadható el és MUSZÁJ nyernie idegenben az erdélyi együttesnek. Ugyanis néhány nappal ezelőtt még sikerült 1-0-ra legyőzni otthon a bukaresti FCSB csapatát és ezzel sikerült a fővárosi alakulatot kiiktatni a bajnoki címért zajló küzdelemből, ám utána sikerült azt fegyvertényt is végrehajtaniuk a kolozsváriaknak, hogy 3-2-re kikaptak otthon az Universitatea Craiova együttesétől. Ezzel pedig azt sikerült csinálni, hogy az FCSB személyében ugyan "megszabadult" egyik vetélytársától a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj), ám közvetlenül ezután az Universitatea Craiova személyében maga mellé "varázsolt" egy másik bajnokaspiránst.

És mivel az Universitatea Craiova "élt" az ajándékba kapott lehetőséggel és ezt követően is győzött a román élvonalbeli bajnoki mérkőzésén. Amúgy - mintegy zárójelben - érdemes megjegyezni az oltyán csapatról, hogy szárnyal a bajnokság újrakezdése óta és 4 mérkőzésből 4-et nyert meg. Visszatérve az előzőhöz, ott tartottam, hogy "élt" a lehetőséggel az Universitatea Craiova. Méghozzá olyannyira, hogy pénteken a medgyesi Gaz Metan otthonában is nyerni tudott 2-1-re a csapat, helycsere történt a tabella élén és a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) helyett immár az Universitatea Craiova a román élvonalbeli bajnokság új listavezetője.

Én az erdélyiek szurkolójaként csak reménykedni tudok abban, hogy átmeneti ez a dolog és 1 nap "trónfosztás" után a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) vissza fogja venni az 1. helyet. Mivel 2 pontos a távolság (Universitatea Craiova 38 pont, Kolozsvári Vasutas 36 pont) kizárólag csakis a vendéggyőzelem az egyetlen elfogadható eredmény. Nagyon fontos lenne nyernie a kolozsvári csapatnak, mert a bajnokság ezen végső szakaszában akár már döntetlennel is elbukhatja a bajnoki címet.

Tipp: győz a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

Astra Giurgiu - CFR Cluj: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp