Közönségszórakoztató, parádés technikai megoldásokkal tűzdelt, fordulatokban bővelkedő rangadót nyert a Grasshoppers az előző fordulóban, legfőbb riválisa, a Vaduz otthonában. Ezzel nem csak megerősítette második helyét a tabellán a hazai gárda, hanem az első hely is elérhető közelségbe került számára, köszönhetően a listavezető Lausanne gyengélkedésének. Most a kisebbik lausannei csapatot, a FC Stade Lausanne-Ouchy csapatát látják vendégül, mely ellen a februári találkozójuk apropóján (4:1) van némi törleszteni valójuk. Tavaly még két osztály különbség volt a két alakulat között, de a Grasshoppers első osztályú vesszőfutása, valamint a Lausanne Ouchy harmadosztályú vitézkedése a mostani szezonra összehozta Őket a Challenge League-ban.

A bajnoki kényszerszünet kifejezetten jót tett Kádár Zoltán csapatának, a Grasshoppers-nek. Erőtől duzzadó, kifejezetten gólerős játékot mutat be hétről-hétre Ben Khalifa Nassim vezérletével a zürichi csapat. Teszi mindezt úgy, hogy természetesen Kádár is folyamatosan rotálja alakulatát a sorozatterhelés miatt, de a látottak alapján elég mély és bőséges a keret ahhoz, hogy ezt sikerrel tegyék. Az újonc elleni hazai csörtéjükön is várható változás a "Szöcskék" kezdőjében, de abban biztosak lehetünk, hogy nem fogja olyan szintre "lebutítani" csapatát a román tréner, hogy veszélyeztesse a sikerüket. Ez pedig nem sok jót jelent majd, az egyébként kifejezetten jó teljesítményt nyújtó vendégek számára.

Nem kis meglepetésre a mostani látogatók is veretlenek a bajnokság újraindítása óta. Viszont óriási különbség a két csapat között, hogy amíg a hazaiak győzelmek sorozatával gyűjtögetik pontjaikat, addig Stefano Maccoppi csapatára mindez nem igaz. Ők olaszosan rámennek az X-re, melyből mostanra már egy négymeccses sorozatot építettek fel. Ez a tipikus középcsapat mentalitás nem biztos, hogy ma eredményre vezethet.

A hazai csapat győzelme egy 80%-os biztonsággal várható ezen a találkozón. Ehhez csempésztem én a tippembe a februári meccs revansát.

Grasshopper - FC Stade Ouchy: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp