A meccs, amelynek papíron a gólokról kéne szólni, és ezernyi mutató van, ami ezt hivatott alátámasztani.

A hazai együttes, a Mallorca a bennmaradást szeretné kivívni, jelenleg hat pont a távolság a legjobb bennmaradóhoz képest, viszont az Eibar-Leganés meccsen születhet a Mallorcának kedvező eredmény, és vélhetően az Alavés is nullázik Madridban a Real ellen.

A Mallorcában lesz Budimir és Valjent, előbbi jó hír, utóbbi nem annyira, mert Valjent alapember a védelemben. De az jó, hogy komplett lesz a Mallorca, így bátrabb is. Amúgy sem játszik 'töketlen focit', ennek viszont megvan az eredménye. Az 'eredménye' 59 bekapott gól, magasan a legtöbb a ligában. A Mallorca védelme átjáróház, sok a hiba, és sok a boxon belül is. Nem véletlen dolog, hogy a szigetlakók ellen fújták be a legtöbb büntetőt.

Ha már védekezés, abban a Levante sem nyújt maradandót. Kicsit tükörképe egymásnak ez a két csapat, csak a Levantében picit több a minőségi játékos, ezért több a lőtt gól. Viszont a védekezés csapat szinten gyengécske, a legtöbb lövést most már nagyon régóta a Levante kapja átlagban, egyedüliként a ligában magasan 15 feletti lövést küldenek kapu felé az ellenfelek, ha a Levantével játszanak. Aitornak meg kell dolgoznia a pénzéért, de a Levanténél jó kapusnak lenni, mert ott aligha unatkozik az ember.

Ráadásul hátul a kopasz Lopez mester rotációs elvet alkalmaz, és nemcsak rotál, de friss húst is dob a levesbe. Most jön el Gonzalo vagy Rober ideje, de már Coke sem alapember. Biztosan tudja Paco, ki az az egy-két védő, aki netán távozik majd, és ezek már amolyan tétmeccsnek álcázott tesztmeccsek, hisz elég szépen összecsúszik a két idény, legalábbis ha nem csapnak össze a 'hullámok'. A LEvante akkor is sok gólt kap, amikor ún. a top 4-es játszik hátul, mi lesz akkor, ha olyan emberek játszanak egymás mellett, akik nem nagyon csiszolódtak össze.

Közben elöl azért Marti, Morales, Bardhi, Rochina meg a többiek kellő függetlenséggel onthatják a gólokat, nem foglalkoznak majd annyira sokat azzal, hogy visszasegítsenek, ami kedvez a kapuk előtti eseményeknek. Nekem meg a tipp szempontjából mindegy, hogy melyik csapat lövi a gólt, csak lője. (Egyébként én nagyon szeretném, ha a Mallorca bennragadna, bár ha innen Kubót kiveszik, akkor már nem lesz ugyanaz a csapat, hacsak a mexikói Messi, Luka Romero csillaga fel nem ragyog...

Egy szó, mint száz, két olyan csapat találkozik, akik játsszák a focit, és nem ölik, közben kellemesen pocsék a védekezéük az overezéshez. Ősszel 3 gól, és 13 kaput eltaláló lövés volt a meccsükön, nagyon csalódott lennék, ha 3-4 dugattyú nem jönne össze a mai találkozón!

Mallorca - Levante: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp