A 42.forduló zárómérkőzését rendezik meg ma 18:00 órakor, ahol a feljutásra esélyes Leeds United fogadja a kiesés ellen menekülő Stoke City csapatát. Mindkét csapatnak rendkívül fontos lenne a három pont, a hazai együttes épp lecsúszott az élről, a WBA előzte be őket két ponttal. A Stoke jelenleg a 20.helyen áll, mindössze egy ponttal előzik a kieső helyen álló, 22. Hull City csapatát.

A Leeds United csapatánál a kapus Kiko Casilla hiányzik, ő jelenleg eltiltását tölti. Hosszabb ideje eltiltáson van a játékos, őt a francia Illan Meslier helyettesíti a kapuban. 2 fordulót kell még kihagyni a rasszizmus miatt eltiltott hálóőrnek. A Stoke csapatánál Joe Allen, a csapatkapitány Ryan Shawcross és a belga Verlinden sérült.

Az idei szezonban eddig kétszer találkoztak egymással, bajnoki mérkőzésen az akkori vendég Leeds sima, 3-0-s győzelmet aratott, míg a Ligakupában büntetőkkel jutott tovább a Stoke együttese, szintén idegenben. Azon a mérkőzésen a Leeds részéről azok kaptak szerepet, akik a bajnokikon nem igazán játszottak, a Stoke együttese viszont rendes kezdővel állt ki.

A Leeds gólt nagyon nem kell magyarázni, muszáj nyerniük, különben könnyen a playoff helyen találhatják magukat. A Stoke csapatánál abban bízom inkább, hogy a rögzített helyzetek után sikerül majd gólt szerezzenek. Idén már 16 gólt szereztek rögzített helyzet után, míg a Leeds csak kilencet. Nem egy nagy kontrázó a Stoke, mindössze két gólt szereztek idáig ellentámadás után, ezért tényleg csak a pontrúgás vagy egy szépen kivitelezett támadás adhat esélyt a gólra.

Nagy a tömörülés elől is, hátul is, matematikailag még elég sok esélyes, hogy ki juthat fel, eshet ki. 4 forduló plusz ez a mai mérkőzés van még hátra, ezért minden pontnak jelentősége van. Elképzelhetőnek tartom, hogy a mai mérkőzést valamilyen szinten beáldozza a Stoke együttese, 3 nap múlva a 17.helyen álló Birmingham lesz az ellenfél, akik mindössze 2 ponttal előzik őket. Ott könnyebben meglehet a 3 pont, ezért az is benne van, hogy ma elég az egy pont, aztán majd a következő fordulóban mindent beleadnak.

Leeds United - Stoke City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp