A Celta Vigo matematikailag még nem maradt benn, de a formák, a sorsolások alapján én biztosra veszem, hogy a Celta jövőre is élvonalbeli csapat lesz. A sorsolás jó, ha esetleg kisiklik a Celta-vonat, akkor a Levante és a már kiseett Espanyol ellen is lehet még pontokat gyűjteni, az ellenfelek, a közvetlen riválisok sorsolása jóval nehezebb.

A Celta formája sem ad okot az aggodalomra, az utolsó 5 meccséből 4-szer szerzett pontot, aztán hogy mi történt Mallorcán? Hát megütötte az északi csapatot a guta, másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy a mallorcai levegő nem ízlett az északi, vigói srácoknak, és ott belenéztek egy nagyobb pofonba. Viszont azon a meccsen kívül az Atletico Madric és az FC Barcelona elleni két döntetlen is jelzi, hogy a jelenlegi Celta partiképes top csapatok ellen is. Jó formában fociznak a Celta játékosai, érezni a tüzet a csapatban, jól pörögnek a vigóiak.

Az Osasuna más cipőben jár, a pamplonai srácok a feladatot végrehajtották, a csapat csont nélkül bennmaradt. Arrasate mester már vadul rotál, most jut lehetőség a peremembereknek, akik biztos jól pörögnek, ám az egység bomlik. Legutóbb is előkerültek olyan epizodisták a Betis ellen, mint Kike vagy Lato, akiknek pár meccsük volt csak idén, azokat sem játszották végig. A maga alatt lévő Betis is 'simán' 3-0-ra nyert a pamplonaiak ellen. Nos, ez a Celta egy egész pofás csapat jelenleg, tényleg érezni az egységet, a szűrők kiköpik a tüdejüket, kemények a védők, Aspas még mindig egy zseni, Nolitóék pedig ott a kreatív zónában szintén jól muzsikálnak.

Avila nélkül egyébként sem ugyanaz az Osasuna, még abban bízom, hogy Arrasate nem kezdeti Estupinant, aki nagyjából az egyetlen hazai spíler, akitől tartok a tippem szempontjából. De ha játszik, egy remit el kell hoznia a Vigónak, megtette a Barca elleni meccsen, az Atleti elleni meccsen is. Látszik a Celtán, hogy fókuszált együttes, látszik, hogy még nem eresztett le, ez a pamplonai együttesnél nincs így. Én nagyon meglepődnék, ha X2-ből kimenne a meccs, ráadásul a Celta tartásáról ad tanúbizonyságot, hogy a Barca és a 'tico ellen is vesztett állásból hozott pontokat.

Osasuna - Celta Vigo: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp