Igazi tökös meccsre van kilátás. A szárdok játéka hektikus, valamikor kifejezetten ötletes és taktikus játékot mutatnak (Torino és Atalanta ellen), valamikor pedig rossz nézni a vergődésüket (Bologna és Fiorentina ellen). Ez hullámzás arra volt elegendő, hogy a csapat a gyenge középmezőny közepét tudja megcsípni, holott voltak nekik vérmesebb reményeik is az évad közepén, amikor jó szériát mentek. Walter Zenga edző Rolando Marantól mióta átvette a stafétát, nem változtatott jelentősen a csapat játékán, az erő dominálja a középpályát, a csatárokat pedig az egyszerűségre törekvés.

A Lecce viszont nagyon szimpatikus kis csapat, a Laziot olyan szépen elintézték az előző fordulóban, hogy öröm volt nézni. Lehetett volna fölényesebb is a győzelme a csapatnak, mivel volt egy VAR által elvett góljuk, és Mancosu kihagyott egy büntetőt az első félidő ráadás perceiben. Más csapat ennyitől összezuhant volna, de a Lecce már megszokta az újraindulás óta a szerencsétlenséget, és bedarálták az életképtelen Laziot. Látszik, hogy a csapat benn akar maradni az első osztályban, a motiváció izzik a játékosok szemében.

Walter Zenga a 100. Serie A meccsét fogja játszani, de még soha nem nyert a Lecce ellen! Ez már egy jó pont a vendégek oldalán. Több külföldi előrejelzést elolvastam a meccsről, volt olyan, amelyik vendég győzelmet jósol. Eddig én nem merészkednék el, mert a Cagliari mégis hazai pályán játszik, még ha nézők nélkül is. De a Lecce játékában mindenképp benne vannak a gólok: elől és hátul is. Szerintem itt a jó megoldás az lehet, ha a gólokra megyünk rá: a Lecce nem állhat be védekezni, itt három pontot kell szereznie, ha meg akarja adni az esélyt magának. A Cagliari pedig minek védekezzen, a szurkolók kinyírják őket, ha a kiesés-várományos ellen nem látnak gólokat a foteljükben. Szóval én mindenképp a gólokra mennék rá!

Cagliari - Lecce: Gólok száma - Felett/alatt tipp