Kedvenc költőm, József Attila így fogalmaz egyik versében: "dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes." Nos, én ezt a dumáját aktualizálnám ezzel a Konyaspor - Basaksehir FK török élvonalbeli mérkőzéssel kapcsolatban. Mégpedig így: elcsalni az egész focibajnokságot és bajnoki címet nyerni a Fényességes Vezénylő Tábornoknak csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.

Ugyan csak nemrégiben került az 1. helyre Recep Tayyip Erdogan török autokrata vezető (diktátor) kedvenc játékszere, vagyis az İstanbul Başakşehir FK nevű focicsapat, de már ennyire rövid idő alatt is a már biztonságosnak nevezhető 4 pont előnye van a rivális Trabzonspor csapata előtt. Azaz: már a legteljesebb mértékig és kizárólag csakis a Fényességes Vezénylő Tábornok kedvenc játékszere saját maga döntheti el, hogy bajnokcsapat akar-e lenni vagy nem akar bajnokcsapat lenni. Gyanítom, hogy ebben az esetben ez az utóbbi egyáltalán nem opció, s valószínűsítem, hogy az İstanbul Başakşehir FK most már akaratán kívül is teljesen biztosan Törökország idei focibajnoka lesz.

Az az igazság, hogy az utóbbi időszakban a megszokottnál gyengébben teljesített a Başakşehir FK, ám ez nem igazán tűnhetett fel a kívülállóknak, mert az "illetékes elvtársak" résen voltak és annyira nagyon éberek voltak, mint akiknek határozottan megparancsolták, hogy legyenek éberek. Így aztán amikor a Başakşehir FK gyengén "muzsikált", akkor elkezdték vegzálni és "gyepálni" a rivális Trabzonsport, nehogy az a csapat a "kelleténél" jobban szerepeljen a bajnokságban. És, persze, mondhatnám azt is, hogy az autoriter rezsimektől megszokott módon, előkerült a "segítség" is. Például az előző fordulóban hazai pályán "akadozott" a Başakşehir FK játéka és még a mérkőzés vége felé is csak 1-0-ra vezetett a csapat a gyengécske Denizlispor ellen. Félő volt, hogy a meccs hajrájában valamelyik vendégjátékos úgy fog belebotlani a labdába, hogy kiegyenlít és pontokat veszít otthon a Fényességes Vezénylő Tábornok kedvenc játékszere. Ezt úgy "oldotta meg" a játékvezető, hogy megítélt egy 11-est a Başakşehir FK javára és 1-0-ról 2-0-ra változott az eredmény.

Elvileg ezen a Konyaspor elleni meccsen is nyerni fog az isztambuli csapat, s csak azért van a tippemben az a DNB-s biztonsági dolog, mert már akkora előnnyel listavezető a Başakşehir FK, hogy adott esetben akár még a döntetlen is belefér. Ki tudja, hátha azt akarják majd láttatni az emberekkel, hogy még a Fényességes Vezénylő Tábornok kedvenc focicsapata sem nyeri "szét" magát.

Tipp: DNB 2.

Konyaspor - İstanbul Başakşehir: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp