Immár a 31. fordulójához érkezett a svájci Challenge League, mely a bajnoki kényszerszünet óta a gólvadászok igazi aranybányájává vált. Eredetileg a Grasshoppers-Vaduz ezüstcsata miatt kezdtem el követni ezt a bajnokságot, de az eredmények láttán nem lehetett nem áttérni a gólok felé. Egyes összecsapásokon ipari mennyiségben termelik a csapatok a gólokat, ezért egyre nehezebb értéket találni az overre adott szorzókban. Azt is jó ha belekalkuláljuk a tippünkbe, hogy a sorozatok előbb-utóbb megszakadnak.

Az általam választott Vaduz-Aarau összecsapáson is sok találat várható az előjelek alapján, ennek megfelelően lőtték be a bukik az oddsokat. Mivel mind a két csapatot megnéztem párszor az elmúlt fordulókban, ezért úgy gondolom, ha nem is eget-rengető oddson, de egy félidei over 1,5-en jó eséllyel ismét nyerhetünk velük.

A Vaduz ellenféltől és összeállítástól függetlenül rendre erősen kezdi a mérkőzéseit. Ezt azért hangsúlyozom ki, mert írásom közben elkezdett emelkedni a hazai győzelem oddsa, annak pedig oka van. Visszatérve tehát Mario Frick alakulatára, rendre támadólag lépnek fel otthonukban, a Rheinpark Stadionban. Ez az elmúlt meccseiken sok gólos végeredményt hozott. A gólokért felelős Sutter-Cicek-Coulibaly támadótriót rendre úgy forgatja Frick, hogy az ne menjen az eredményesség rovására, de a fent említetteknek a kellő regenerációja is meglegyen. Most csapatszinten is egy nappal többet pihenhettek ellenfelüknél a hazaiak, ami ebben az erőltetett menetben aranyat érhet.

Nem a legjobb előjelekkel vág neki az Aarau a liechtensteini kirándulásának, mert két méretes zakón vannak túl Stephan Keller fiai. Különösen a legutóbbi, a Winterthur elleni hazai vereség fájhat nekik, mert ott igazából esélyesként léptek bele a pofonba. Markus Neumayr, a csapat esze hiányzott ugyan a csapatból, de dőreség lenne csak az Ő hiányára fogni a zakót. Ennek a csapatnak egyszerűen botrányos a védelme. Sem a rögzített szituációkat, sem az akciókat nem tudja hatékonyan kivédekezni az Aarau. Ez pedig nem sok jóval kecsegtet számukra, mert a Vaduz mind kreatív játékban, mind rögzített szituációkban erős.

A tippemet azért tartom erősnek, mert tulajdonképpen a Vaduz egyedül is le tudja hozni. De az sem elképzelhetetlen, hogy a vendégek is besegítenek hozzá.

Vaduz - Aarau: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp