A svájci Challenge League 31. fordulójának zárómérkőzésén, a Lausanne Ouchy-Wil 1900 találkozón már nincs különösebb tét a csapatok számára a végeredményt illetően. Ettől függetlenül játszhatnak a fiúk egy közönségszórakoztató, jó meccset egymással, bár a forduló eddigi eredményeit nézegetve egy csipetnyi torpanás tapasztalható a csapatoknál a gólszerzést illetően. Ez valószínűleg a sorozatterhelésre vezethető vissza. Tippem meghozatalakor ezt és a gyakoriságot vettem figyelembe.

Két méretes ( és várható ) idegenbeli vereség után újra otthonukban, a lausannei Centre sportif de Vidy / J.-A. Samaranch stadionban játszanak Stefano Maccoppi fiai. Ez nem rossz előjel az újonc számára, mert itt azért elfogadható teljesítményt nyújtanak. 15 hazai meccsükből csak 5-ször kapituláltak úgy, hogy félidőben írd és mondd csak kétszer álltak vesztésre. Ugyanakkor ez a hízelgő mutató az esetek döntő többségében nem párosul kapott gól nélküli félidővel. A bajnoki szünet óta lejátszott 3 hazai fellépésükből kettőn is kaptak gólt az első 45 percben, pedig a Chiasso vagy a Winterthur "személyében" nem is világverő csapatokat fogadtak. Mostani vendégük a Wil 1900 sem világverő csapat, de az újrakezdés óta Ők minden idegenbeli találkozójukon szereztek gólt az első félidőben és a hazaiakkal szemben egy kis helyzeti előnyük is van.

Hogy mi a helyzeti előnye a jól csengő nevű Ciriaco Sforza csapatának? A válasz egyszerű, pihentebbek. Elmaradt a legutóbbi Grasshoppers elleni bajnokijuk, így bő hetük volt erre a mérkőzésre felkészülni. A Sforza által alkalmazott 4 - 2 - 3 - 1 - es hadrenddel rendre meglepik vendéglátóikat. Ennek az eredménye az, amit már fentebb említettem, valamint ezt fokozandó, a bajnoki szünet óta minden vendégfellépésükön a vezetést is megszerezték az első félidőben. Utána persze lett ami lett, de ez a tippem szempontjából másodlagos.

Tehát egy Wil 1900 gólt várunk az első 45 percben, ami a fentebb leírtak alapján nem elképzelhetetlen, de a téttel azért óvatosan bánjunk.

FC Stade Ouchy - Wil 1900: Wil 1900 gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp