Amíg van esély, addig van esély, gondolhatják a katalánok. Viszont ha úgy nézzük, a Barcán nincs nyomás, legalábbis én ezt érzem a srácokon. Messiék tolják neki, aztán ha botlik a Real, az jó, ha nem, akkor ez a bajnokság nem most ment el a katalánok részéről.

Azt nem lehet mondani, hogy a Barcelona gálázna, mondjuk a Villarreal ellen volt annyi helyzete, ami 6-7 meccsre elég, csak ott a Villarreal portása nagyon jól védett, a meccs embere lett 4 kapott gól mellett...

Viszont az látszott, hogy ha nem lépnek Messiék tökére, azért a Barcában van foci. A Villarreal nem igazán tett semmit annak érdekében, hogy gátat szabjon a Barca gálájának. Ha minden igaz, félretették az ellentéteket a katalánok minden szinten, ennek azért látni a jeleit, Messi és Grizi már jobban keresi egymást a pályán, de én egyébként is azt érzem, hogy ennek a tippnek jönnie kell.

Vidal úgy néz ki, hogy immár szerves része a csapatnak, közben Rakitic távozhat, de ez kb minden offseasonen téma. Vidal viszont rendre veszélyes kapura, és ez jó. Az is jó, hogy Puig egy használható játékos.

A Barcával szerintem nem lesz gond motiváció terén, nem is kéne, hogy legyen, hisz egy BL-t azért még össze lehetne kaparni, nem akármilyen mentése lenne az idénynek.

Az Osasuna részéről sok jóra nem számítok, valahogy ezt a meccset túl akarják élni a pamplonaiak, de ebből sem csinálnak majd bajt, ha megszórják őket. Egyébként a hangulat arrafelé jó, de láttuk például a Betis ellen, hogy ha Arrasate felforgatja a kezdőt, annak rút vége van. Márpedig a hírek szerint erre készül, ismét idegenben ad lehetőséget több perememberének, de ha a Betis ellen besült a projekt, akkor be fog a Barca ellen is. Ha kiveszi Aridanét, Estupinant, akkor a pamplonai csapat nem ugyanaz. Ha öt védővel áll fel, csak még jobban magára húzza a pamplonai együttes a Barcát. Látni olyan lehetséges kezdőt, ahol mindössze két védekező típusú középpályással áll fel a pamplona, ez kb az előre tervezett öngyilkosság, ez már eleve ilyen 72-25-ös labdabirtoklás, tényleg csak Messiék hatékonyságán múlik majd, hogy hány ziccert váltanak majd gólra. Én úgy vélem, átlagban azért 30 percenként egy dugó befér majd.

Ami pedig tény, uccsó három meccsén az Osasuna 19 gólt kapott a Camp Nouban 7-7-5 elosztásban, nem ez a pamplonai csapat kedvenc pályája. Most is bucira lesznek verve Arrasate srácai, mondjuk emiatt aligha sírják majd tele otthon a párnát. Én egy ilyen 5-0, 5-1, esetleg 4-0, 4-1 körüli végeredményre számítok.

FC Barcelona - Osasuna: FC Barcelona által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp