Várhatóan szoros csata és ádáz küzdelem lesz a paraguay-i élvonalbeli focibajnokság Sportivo Luqueno - River Plate Asuncion mérkőzésén, s ezért arra tippelek, hogy a házigazda Sportivo Luqueno legalább az egyik félidőt meg fogja nyerni a két félidő közül. Ez a találkozó a 11. forduló egyik mérkőzése, s eddig az van, hogy egyik csapat vezetői és szurkolói sem lehetnek túlságosan elégedettek. Ugyanis az ezúttal otthoni környezetben játszó Sportivo Luqueno eddig mindössze csak 9 pontot gyűjtött össze és ezzel egyelőre a 9. helyen van (eddigi mérlege: 10 mérkőzésen 2 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 12-16-os gólarány), míg az ezen a meccsen idegenben játszó River Plate Asuncion esetében az van, hogy egy picivel előrébb tart ellenfelénél a fővárosi csapat és jelenleg 7. helyezett 11 ponttal (eddigi mérlege: 9 mérkőzésen 3 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 13-14-es gólarány).

Leginkább azért tippelek arra, hogy a tabellán lejjebb helyezkedő Sportivo Luqueno legalább az egyik félidőt megnyeri, mert némi eltérést tapasztalok a pillanatnyi formák tekintetében. És, bizony, ez az eltérés lehet annyira jelentős, hogy ha az otthon szereplő Sportivo Luqueno nem is nyeri meg a mérkőzést, bár szerintem arra is simán esélye van, akkor legalább meg fogja nyerni az egyik félidőt. Ugyanis mostanában éppen az a helyzet van, hogy a River Plate Asuncion a paraguay-i élvonalbeli focibajnokság legrosszabb formában levő csapata. Méghozzá annyira pocsék formában van a fővárosi alakulat, hogy számára idegen környezetben gólt is csak alig-alig bír szerezni, viszont kapott gólok tekintetében úgymond "megbízható" a teljesítménye.

Természetesen a házigazda Sportivo Luqueno sem nevezhető még csak jobb csapatnak sem, sőt, szerintem sehogyan sem nevezhető még csak valami olyasminek sem, ám azért az eltérő formákra való tekintettel, most talán "lehet benne annyi", hogy otthon megnyerjen egy félidőt. Én pedig éppen erre a formaeltérésre alapozok.

Tipp: Sportivo Luqueno legalább az egyik félidőt megnyeri.

Sportivo Luqueño - River Plate (Asunción): Sportivo Luqueño legalább az egyik félidõt megnyeri - Igen/Nem tipp