Az bizonyos, hogy az Atalanta játéka a gyorsaságra épül. Viszont szinte semmi széljátéka nincs a csapatnak, mindent középen oldanak meg, és folyamatosan a tizenhatoson belülre próbálnak kerülni a rövid passzokkal. A kapuval szemben végeznek el rengeteg szabadrúgást, például Malinovsky is egy ilyen szituáció után lőtte a gólját legutóbb. Duvan Zapata az én szememben több, mint erőcsatár, tevékeny részese az akcióknak, és Josip Ilicic nálam nem olyan figura, aki nélkül meghalna a csapat. Abszolút nem egyszemélyes együttes az Atalanta, például Pasalic is kiváló játékos.

Az Inter tipikus Conte csapattá vált, ami nekem szimpatikus, mert egy nagyon jó edzőnek tartom. Nem túl kreatív a csapat játéka, de mindenki tudja a helyét. A kőkemény középpályás letámadásból felrúgják a lasztit, és Romelo Lukaku megtartja, vagy Lautaro Martinez begyalogol vele.

Mindenképp érdekes lesz taktikailag a meccs, kíváncsian várom, Conte vajon hogyan állítja meg az Atalanta játékát. Ne felejtsük el, ez nem sikerült a Juventusnak és a Milannak sem. Kicsit eltúlzottnak tartom az edzők egymással szembeni statisztikáját felhozni, soha nem voltak olyan szituációban, mint most: talán most először fordul elő, hogy két egyenrangú csapat találkozójáról beszélünk.

Én fontosan tartom Jose Palomino sérülését, talán ő volt az egyedüli jól játszó hátvéd a bergamói csapatban, így meggyengült védelemmel áll fel a hazai csapat. Két hátvédsort is prognosztizálnak: Sutalo, Caldara, Toloi vagy Djimsiti, Caldara, Toloi. Egyik sem túl acélos, szerintem Lukaku megzabálja őket. Az egész mérkőzés így arról fog szólni, mennyi helyzetet enged az Inter az Atalantának, illetve mennyit szórakoznak el a hazaiak. Megfigyelhető mostanában, hogy nagyon trehányul bánnak a helyzetekkel, mindenképp javulniuk kell ebben, ha győzni akarnak.

Bence a főoldalon komoly elemzéssel jött a mérkőzésre. Én egy kicsit másképp látom a derbit. Az biztos, hogy egyiküknek sem jó a döntetlen, mert akkor a Lazio beelőzi őket a második helyért vívott harcban. Abban az esetben, ha a döntetlen nem jó, akkor biztosan nem fognak arra játszani a csapatok, ha például 1-1-re áll a meccs, akkor mindketten menni fognak előre. Palomino hiányát jelentősnek érzem, tehát az Inter gólokat fog lőni. Mégsem hiszek a győzelmi esélyeiben, az Atalanta szerintem motiváltabb: minden idők legjobb szereplését érhetik el, 100 gólos álomhatárt érhetnek el, ráadásul Gasperini-vel kapcsolatban nem felejthetjük el, hogy korábban volt az Inter edzője, ahol baromi gyorsan megbukott. Milyen nemes bosszú lenne részéről egy kevésbé jegyzett csapattal megfosztani az Intert a dobogótól…

Az én választásom a gólokra esik ezért, és a statisztika ellenére legalább három gólt várok.

Atalanta - Inter: Gólok száma - Felett/alatt tipp