Megkövetem magam, mert az általam vártnál sokkal jobban teljesít a Kisvárda a felkészülés ezen szakaszában. Ezért óvatosan, de érdemes foglalkoznunk a mai Ruzomberok ( Rózsahegy ) elleni felkészülési mérkőzésükkel. A találkozó, minden híreszteléssel ellentétben, a Várkerti Stadionban, nézők előtt lesz lebonyolítva, viszont szervezett szurkolás nem lesz. Tippem egy hétközi bejelentés ihlette, mely szerint a Kisvárda leigazolta a montenegrói Driton Camajt. A 23 éves támadó, aki 14 alkalommal tagja volt hazája U21-es válogatottjának is, teljesen új impulzust hozhat a hazai csapat támadójátékába.

Az látható, hogy Supka Attila csapatának edzőmérkőzései tematikusan lettek felépítve. Fokozatosan erősebb és erősebb ellenfelek ellen játsszák a mérkőzéseiket, melynek mai állomása a Rózsahegy elleni. Az eddigi találkozóikból még dőreség lenne bármilyen következtetést levonni, de az már nyilvánvaló, hogy a védelemből távozók hiánya nem érezteti annyira a negatív hatását, mint azt sokan ( köztük én is ) várták. Viszont csatár, ráadásul gólerős csatár nem nagyon van a szabolcsiak keretében, ezért is lélegeztek fel a szurkolók Driton Camaj érkeztére. Hosszú idő óta Ő az első olyan igazolása a piros-fehéreknek, aki azonnal hadra fogható. Nem kell felépíteni, nem kell fogyasztania stb. stb., szóval egyből egy kész játékossal erősödött a keret, aki információim szerint szerephez is jut a rózsahegyiek ellen. Ha azt a mentalitást és játéktudást sokáig kamatoztatja Kisvárdán, mint amit videón láttam róla, akkor ismét nagyot húzott Révész Attila.

A Szlovák kupadöntős Ruzomberok, a bajnoki főpróbájának tekinti ezt a mérkőzést a jövő hétvégi rajt előtt. Ebből kifolyólag várhatóan motiváltak lesznek Jan Haspra fiai, de az, hogy van még mit csiszolnia csapatán az 51 éves szakembernek, azt tisztán mutatja a legutóbbi meccsük eredménye. Hét közben a szlovák másodosztályú Podbrezova verte Őket sima 2:0-ra. Igazából ez és Driton Camaj érkezése generálta bennem, hogy ezen az oddson bepróbálkozzak ezzel a tippel.

A mérkőzést természetesen a helyszínen tekintem meg. Utána már én is "okosabb" leszek. :)

Kisvarda - Ružomberok: Kisvarda által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp