Az első negyeddöntős BL meccsre is próbálok összehozni valami okosságot, viszont a tétem mutatja, mennyire kettős érzések vannak bennem a meccsel kapcsolatban. A meglepetés (?) szezont futó Atalanta és a régóta BL győzelemre avanzsált párizsi alakulat mérkőzik egymással. Igazából nem ez volt az első gondolatom, de ahogy írtam az elemzést, saját magam is meggyőztem a hazaiak erősségéről. Kicsit félek tőle, hogy tapogatózós, félénk meccset fogunk látni. Igazából magammal sem tudok zöld ágra vergődni, de tartom magam ahhoz, hogy az idei sem a PSG szezonja lesz és nem sikerül megnyerniük a BL-t.

A végén egy kicsit visszavettek a bergamoiak és így nem érték el a mágikus 100 gólos határt a bajnokságban, de amikor top formában vannak, akkor nagyon nehéz megállítani a góllövő apparátusukat. 5 ponttal maradtak le a Juvétól, 98 gólt rúgva, és legtöbbször öröm volt nézni a játékukat. Ilicic kérdéses, aki mentális problémákkal küzdik, Papu Gomez rakott ki instára múlt héten egy bátorító posztot, hogy mindenki támogatja, jó lenne ha sikerülne azért pályára lépnie, mert sokat jelent a támadószekció számára.

A párizsiak hátul elég stabilak, a Lyon elleni 0:0 kicsit meglepő eredmény volt mindkét csapattól, de ezenkívül felkészülési meccseiket és a francia kupa döntőt is kapott gól nélkül hozták le. Elölről kiesett ugye Mbappé, ami érzékeny veszteség lesz, nem is tűnnek olyan acélosnak így már és lehet az Atalantán sem jutnak túl. Védelem általában azért rendben szokott lenni, a felforgatott támadóalakulat lesz számomra a kérdéses. Di Maria sincs, Cavani pedig júliusban elment a csapattól.

Összességében úgy gondolom, hogy az Atalanta folytatja a szezonban mutatott remek játékát és túljutnak a párizsi csapaton, de bebiztosítom azért a tippem és ázsiaival rakom őket.

Atalanta - Paris SG: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp