Amikor az egyik korábbi előzetesnél azt írtam, hogy a Bajnokok Ligája végső szakaszában gyakran van egy "meglepetéscsapat" és szerintem ez az együttes idén vagy az olasz Atalanta BC vagy a francia Olympique Lyon lehet, akkor azzal "számoltam", hogy nálam az RB Leipzig már nem a "meglepetéscsapat" kategóriába tartozik, hanem már sokkal több annál. Nem tévedtem, hiszen az RB Leipzig kifejezetten jó teljesítménnyel - és azonnal hozzáteszem, hogy szerintem abszolút megérdemelten - lett elődöntős a Bajnokok Ligájában.

A tippem egyszerű lesz, mert látom hogy ebben a hónapban - ellentétben az előzővel - alig van értékelhető tippem az SfGuruban. Szóval most csak az a tippem, hogy szerezni fog gólt az RB Leipzig. Azt vélem, hogy ha már a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott ez a szépen focizó lipcsei csapat, akkor elvárható Julian Nagelsmann edző tanítványaitól, hogy ne "tojjanak be", mint ahogyan az olasz Atalanta BC tette, hanem szerezzenek legalább egy gólt. Ez tőlük az elvárható minimum, s az, hogy "szépen haljanak meg", ha már eljutottak a Bajnokok Ligája-döntő kapujába. Nyilván be akarnak jutni oda, s bizony csak gólt szerezve lehet oda bejutni. Szóval kellene szereznie legalább egy gólt a lipcsei alakulatnak. Aztán pedig a többit meglátjuk. Szépen játszanak, az biztos.

Ha pedig a spanyol Atletico Madrid elleni negyeddöntőben szenzációsan játszó francia középhátvéd Dayot Upamecano ismét nagyszerűen fog teljesíteni, plusz hozzá még társulni fog néhány csapattárs is (például az osztrák Marcel Sabitzer, a spanyol Dani Olmo és a dán Yussuf Poulsen), akkor szinte biztos az a lipcsei gól. És, persze, ez a pár sor jobbára csak megérzés. Na meg azért az is van, hogy BL-döntőbe eléggé nehézkes szerzett gól nélkül bekerülni.

Tipp: 0.5 gól felett az RB Leipzig.

RB Leipzig - Paris SG: RB Leipzig által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp