Az idei BL párharcok ebben a lebonyolításban eddig kivétel nélkül gól gazdag mérkőzések voltak. Az újraindítás óta kivétel nélkül 8/8 meccsen sikerült mindkét csapatnak betalálnia. Ritkán volt ennyi gól a BL kiesési szakaszában, így, hogy nem kettő, hanem csak egy meccses párharcok vannak nem taktikázzák el az első meccset a csapatok, hogy aztán a második mérkőzésen dőljön el a továbbjutó kiléte.

Német-francia párharc lesz mindkét elődöntőben, és a ma esti a sokkal inkább várt, izgalmasabbnak vélt találkozó. A Leipzig magabiztosan verte ki a negyeddöntőben a címvédőt kiverő Liverpoolt, nem ültek fel a spanyol játékosok provokációira, rengeteg helyzetet tudtak kialakítani, és Nagelsmann kitűnően meccselte le Simeonet. Egészen Joao Felix beállásig uralták az egész pályát a német játékosok, de kis zűrt okozott Simeone cseréje, de remekül reagált rá a német edző, és még időben a maguk javára tudta fordítani a mérkőzést. Bár kis szerencse is kellett hogy a végén egy ilyen megpattanó góllal jussanak tovább, de teljesen megérdemelt volt a győzelmük.

A PSG már-már úgy tűnt hogy a City-hez hasonlóan az arab pénzekkel idén sem fognak menni semmire a BL-ben. aztán jött az olaszoknak igen fájó hosszabbítás és a legvégén két gólt begyötörve sikerült továbbmenniük. Lehet megkövezni, amiért ilyent találok írni, de a remekül játszó Neymar nagyon jól vette a hátára a csapatot. Rengeteg helyzetet dolgozott ki magának, illetve a csapattársainak, rengeteg cselébe tapsolva futottak bele az olasz védők, az egy dolog hogy kapuig könnyedén eljutott csak a befejezésbe csúszott hiba. Mai mérkőzésen már társa is lesz a támadásépítésben, ugyanis Di Maria letöltötte az eltiltását és nem lesz szüksége félpályáig visszajönnie, hogy labdát tudjon kapni, illetve remek cserelehetőség lett így Mbappeból, aki ugyan a sérülése miatt nem tud egy teljes mérkőzést lejátszani, csereként beállva nagy hasznára van Tuchelnek.

Két remek támadókkal rendelkező csapat mérkőzésén úgy gondolom zörrenie kell egy-egy alkalommal mindkét csapat hálójának.

RB Leipzig - Paris SG: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp