Javában zajlik az NBA 2019/20-as idényének a rájátszása, ami nem akármi, tekintve az időpontokat. Ez a Summer League időszak, és megnézve a BKN Nets keretét, kicsit úgy is érezhetjük magunkat, mint a nyári ligában, de ez play off, méghozzá az első kör.

A Nets megilletődötten kezdett a bajnok Toronto ellen, ahonnan ugye Leonard kivált, meg Green is, de azért a bajnok a bajnok, amíg le nem taszítják a trónról. Kemény a Raptors így is, és hozta is magabiztosan a Nets elleni első összecsapást. Papírforma eredmény született mindenféle szempontból, a Toronto meg tudta volna oldani kevesebb kapott ponttal is, de magabiztosan túldobta ellenfelét, így belefért némi üresjárat védekezésben.

Én a 2. meccsen hasonlót várok, csak azzal a különbséggel, hogy a Nets játékosai nem lesznek lámpalázasak, és a ponttermelést már az első negyedben elkezdik. Ez a Nets nem egy védekező csapat, itt a buborékban 110 felé mentek az Orlando elleni találkozót kivéve (ott is csak egy duplányival). Harriséken nincs nyomás, és ez rengeteget számít. Ezek közül a srácok közül többen a keretben sem lennének, ha van Durant, Irving, meg a többiek, a Netsnek 8-10 alapembere nincs is itt. Szóval Luwawu-Cabarrot-ék élvezik a bulit, tisztán játszanak, ami önmagában életképtelenség egy play off meccsen. Az első meccsen úgy mentek 110 pontig, hogy az első negyedben beragadtak becsülettel, mindössze 20 pontot dobtak, ami tényleg a vicc kategória a mai NBA-ben. A 4. negyedet is elengedték, szóval így jött össze 110 pont, meg úgy, hogy Temple 10 ráemelt triplájából 1 esett a gyűrűbe. Ha szigorúan nézzük, 7 emberes rotációval hozták le a meccset, többen csak a garbage time időszakban kaptak játékperceket, az alapemberek bőven 33 perc felett játszottak. Egyébként pedig a Nets itt a buborékban még inkább összeszokott, hisz alig-alig vannak, és amíg egy Bucks vagy Lakers pihentetett, addig a Nets fiatal csapata a kohéziót is csiszolta.

Ahogy én láttam, a Nets tiszteli a bajnokot, nem verték agyon Ibakáékat, cserébe a Toronto sem úgy védekezett, ahogy egyébként tudna. Én megint overes meccset várok, és megint minimum 110 pontot a Netstől. Tényleg a maga szintjén szerethető együttes, nem lesz bajnok, talán meccset sem nyer a rájátszásban, de azért meg-megmutatják magukat a nagyvilágnak akár Musáék is a padról. Allenék egyébként pattanózás terén teljesen partiban voltak Ibakáékkal, szóval egészséges meccset toltak, csak hát egyénileg és csapatként is a védekezés elég szépen csődöt mondott...

Toronto Raptors - Brooklyn Nets: Összes pontszám, Brooklyn Nets - - hosszabbítással - Felett/alatt tipp