A Barcelona-Bayern München mérkőzés kapcsán részletesen kifejtettem, hogy miért tartom most a világ legjobb csapatának a Bajorokat. A Barcelona elleni meccs ezt a teóriámat alátámasztotta. Úgy látom, hogy Hansi Flick irányításával a Bayern München ugyanolyan dinamikus és célratörő játékot játszik, mint tette azt 2014-ben a német válogatott. Akkor a csúcsformában lévő Argentína sem tudta megállítani őket. Most a Lyonnak kellene olyan focit kitalálni, ami képes megfogni egyszerre 5-6 olyan játékost, akik mennek előre, mint a meszes. Rudi Garcia edző előtt tehát hatalmas feladat áll. Valami olyan taktikát felépíteni, ami esetleg képes lehet kordában tartani a Lewa-Müller-Kimmich-Gnabry tengelyt. Még ha meg is tudja ezt oldani a francia mester, de ki fogja ezt végrehajtani? Melyik játékosban van annyi potenciál, hogy ezt a négy embert kivédekezze?!

A Lyon a Manchester City ellen nem volt teljes nyomás alatt. Guradiola totálisan elcseszte a csapata taktikáját, indokolatlanul változtatott, belassította a játékukat. Hansi Flick ezt a hibát nem fogja elkövetni, nincs idoka változtatni a jól bevált játékon. A Lyonnak tehát egy Citynél sokkal nagyobb nyomást kell elviselnie, és nem tudni, hogy egy Marcelo erre alkalmas-e. Szerintem nem, a srácnak akkora hiper-szuper képességei nincsenek. Ha hozzávesszük, hogy a Juventus ellen egy kevésbé kreatív és dinamikus nyomást sem bírtak ki, akkor láthatjuk, hogy a Bayernnek jó esélye van.

Tehát más mérkőzésre számítok, mint volt a City-Lyon. A francia csapatnak kellene valami mást kitalálnia, a kérdés az, hogy tud-e bármi mást játszani, mint korábban. Szerintem a válasz egyértelműen az, hogy nem. A játékosok képességei predesztináltak, kihozta Garcia a maximumot belőlük. Úgy vélem tehát, hogy ha a Barcelona nem bírta féken tartani a Bayernt, a Lyon sem fogja tudni. Már félidőben eldőlhet a továbbjutás sorsa, mint korábban az összes Bayern-mérkőzésen.

Lyon - Bayern München: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp