Komoly kis meccsnek néz ez ki a nevek alapján, a bemutatók alapján egész tűrhető formában játszó Zverev és a csípő műtétje óta megint felfelé ívelő pályát bemutató Murray találkozik a 32 között Amerikában.

Murray már túl van egy körön, ahol Tiafoet verte egy 3 szettes csatában, a második szett végébe kicsit belealudt Andy, de előtte a tie-breakben azért voltak bőven biztató jelenetek és nem teljesen reménytelen az a visszatérés. Ha nem is a régi helyére pályázik, de egy top 20 környékére szerintem odaérhet és simán veszélyes lehet bárkire egy-egy meccsen. Ma is valami hasonlót várok Zverev ellen, nem hiszem, hogy simán át tudna lépni a német Andyn.

Zverevnek az első tétmeccse lesz az újraindulás óta, Horvátországban meg a UTS Championshipen azért játszott, de egyik sem a hagyományos szabályok szerint zajlott, így messzemenő következtetéseket nem vonnék le abból a két tornából. Mindenesetre az látszik, hogy azért nem csúcsformában érkezik Amerikába, és nem valószínű, hogy bedarálja ellenfelét már az első meccsén.

Zverev szerváján sok múlhat, Murray fénykorában talán a legjobb returnöző játékos volt, ami nyilván kopott egy kicsit a műtét és az ezzel járó következmények miatt, viszont ha nem jönnek folyamatosan a jól helyezett 200+os szervák, akkor nem lesznek sima adogatójátékai Zverevnek. Tiafoe ellen nem volt komolyabb gondja a szervákkal a skót teniszezőnek, úgy gondolom ez nem fog változni, és simán belemehetnek egy tie-breakes szettbe, ami gyakorlatilag a tipp zöldülését jelentené. Igazából két 6:4-el is ki vagyunk segítve, mivel nem várok sima meccset, így ez elég jó tippnek tűnik.

Zverev, Alexander - Murray, Andy: Játékok száma - Felett/alatt tipp