Egy meccset már lejátszottak a női kézi NBI aktuális idényéből, amely elég zaklatott már most, több meccs időpontját máris változtatták, a DKKA meccse eyből zárt kapus, szóval résen kell lenni annak, aki mondjuk meccsre akar menni, mert itt óráról órára lehet változtatás.

Elvileg a Főnixben lesznek nézők, betartva a hivatalos protokollt, lehet részt venni a meccsen nézőként.

Na, de a lényeg:

A DVSC (is) átalakult egy picit a nyáron, volt kis jövés menés. Triffa és Oguntoya (két kapus) ment, mint ahogy Bulath Anita is, Varsányi pedig befejezte a profiskodást. Egy-két fiatal is jött-ment kölcsönbe és kölcsönből, a rutinosabb érkezők között ott van Hornyák Dóra, egy másik átlövő, a szerb Vukaljovic, két kapus, Csapó és Bánfai, hogy Kírából kettő legyen.

A loki nem gyengült, sőt szerintem erősebb lett, max. a kapus poszton lehet ezzel az állítással vitatkozni, de a tippem nem befolyásolja. A lényeg, hogy maradt a mester Köstner, akivel eddig is igazi run and gun kézit játszott a Loki. Rögtön beugrik mondjuk a Kastamonu elleni meccs törökből, védekezés nuku, ellenben elöl azért jöttek a gólok.

A Debrecen szemre tetszetős játékot tol, védekezésben nem elit a csapat, elöl viszont kellő agresszivitással bír. Azért egy Kovács Anna, Vukaljovic, Vámos, Hornyák, Despotovic és Karsten irányító-átlövő sor, hát az nem gyenge éppenséggel. Széleken fiatal, tehetséges lányok, bár Arany sérülése miatt most azért széleken annyira nem bő a kínálat. De akármelyik említett átlövő képes összerántani a falat, és máris lehet húzni lefelé szélre a labdát. Tóvizi válogatott beálló, fiatal, nagy teherbírású játékos.

A Köstner-féle Lokira jellemző, hogy sokat dob, és sokat kap, aztán otthon általában ilyen Móvár-féle csapatok ellen többet dob.

A DVSC edzőmeccseken sem szerénykedett, volt itt a Vác ellen az utsó edzőmeccsen 42-33, de dobott 24-25 körül a felk. időszakban a Fradinak,a Győrnek, olyan csapatoknak pedig, mint pl. a szintén run and gun kézit játszó MTK, simán jött az over...

A Móvár sem a védekezéséről híres, a játékéhes Loki kegyetlenül meg fogja szórni.

Ez a Loki mint a Gatling-géppuska, az említett hatos irányítóban, átlövőben nagyon kegyetlen lesz, ismerve egy Kovcs Annát, Despotovicot, ááá, rühes kuyta legyek, ha a Loki most nem megy 30 fölé. A Móvárnál mondjuk én szeretem Herczeg és Szemerey stílusát is, jó kapusoknak tartom őket, de szerintem magas lesz a frekvencia, sok támadás fut majd, lüktető tempó lesz, és egyik oldalon sem a védekezés dominál majd. Nálam a Loki 30 gólja szinte biztos, meglátjuk, hogy jól gondolkodtam-e, vagy se!

DVSC Schaeffler (n) - Mosonmagyaróvári KC SE (n): DVSC Schaeffler (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp