Két dologban bízom, az egyik a tipp, a másik a nagy számok törvénye. A tippem az, hogy Durrant most már (végre) kikap, hisz mióta a PL folytatódott, azóta Duzza még nem kapott ki. Tegnap, azaz csütörtökön is kiizzadta a remit van Gerwen ellen, aki bár 6-4-re is vezetett, volt meccsnyila, de nem dobta be, Durrant pedig egy pontot összekapart vesztett helyzetből. ami viszont látszott rajta, hogy Duzza is fogható azért, messze nem játszott úgy, hogy egy bika, vagy bomba formában játsszó Peter Wright ellen ne veressem el Duzzát.

Ha Gerwent, int indikátor vesszük, akkor látjuk, hogy Wright 8-1-re verte, míg Durrant csak remire volt jó a holland ellen. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Wright tényleg a legjobb formában lévő top játékos most, nem nagyon tud 100-as átlag alatt dobni, tegnap is 103 fölé ment, és ha tömegben épp nem nyújtott maradandót, azért egy 80%-os duplázással bőven 100 felett lehet tartani azt az átlagot. 10-szer dobott duplára, 8-szor el is találta, az olyasmi, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni, Aspinallnak sem sikerült. Előtte van Gerwent verte 8-1-re, meg ugye volt a három zakója, de az sem azért volt, mert rosszul játszott. Wright nagyon jól játszott, csak az ellenfelei még jobban.

Durrant helye a top4-ben már biztos, és ha van Gerwen megveri Andersont, akkor Duzza alapszakasz elsősége is biztosított. Én viszont külön meccsként kezelem ezt a Wright-Duzza meccset, biztos vagyok benne, hogy mindkettő nyerni akar, de sokkal stabilabb most Wright, Durrant kötéltáncot jár, és eddig fennmaradt rajta, de Wright nem szellő, hanem egy tornádó, amely tuti lelöki arról a bizonyos kötélről Duzzát. Kegyetlenül egyben van Wright, és nagyon sajnálom, hogy itt a guruban nincs DNB-s opció, ezért 5/10-es erősségű tipp, de ha lenne DNB, amit privátban pénzzel is játszok, az a 10/10 kategória nálam. GL

Durrant, G - Wright, Peter: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp