A világranglista harmadik helyén álló osztrák és a 38. helyre visszacsúszó horvát egy viszonylag egyoldalú meccset játszhat egymással, ha minden a jelenlegi erőviszonyoknak megfelelően alakul.

Thiem nem csak a ranglista helyezését nézve top 3 már, de az egymás utáni RG finálék és a 2019-ben bezsebelt 5 trófea (köztük 3 kemény pályán) is mutatja, hogy milyen játékossá nőtte ki magát. Igazából a Rafa-Roger-Djoko trión kívül bármilyen borításon, bárki ellen már bőven favoritként indul neki a meccsnek és általában hozza is a hozzá fűzött reményeket. Cincinnatiben Krajinovic ellen meglepő vereséget szenvedett, de azóta az első két körben mutatott teljesítményével már Djoko után a legesélyesebbként tartják számon a tornagyőzelmet illetően.

Ellenfele a szebb időket látott Cilic, aki két nagy szenvedésen van túl és 2,5 órával több játékkal a lábában áll oda Dominic ellen a pályára. Első körben igazából rossz volt nézni a játékát, világgá ütött mindent, valahogy mégis sikerült 0-2-ről fordítania. Ezután Gombos Norbin küzdötte át magát 4 szettben, de az is egy 3 órás, a harmadik és negyedik szettben nagy küzdelmeket hozó meccs volt. Nem igazán van most formában Marin és ez a játék Thiem ellen édes kevés lesz.

Egymás ellen kétszer játszottak eddig és mindkét meccs osztrák sikerrel végződött. Grand Slam tornán nem futottak még össze, eljött hát ennek is az ideje. A két egymás ellenin voltak ugyan szoros szettek, tie-breakek de végül valahogy mindig Thiem oldalára billent a mérleg. Most ebben a formában igazából egy 0:3 lenne az igazán merész és a jól kamatozó tipp, de beérem egy mérsékeltebb hendivel is. 1 szettnél többet nem tudom elképzelni, hogy nyerhetne Cilic.

Cilic, Marin - Thiem, Dominic: Szett hendikeppel - Hendikep tipp