A 28. ausztrál és a 16. helyen álló orosz meccsén nehezen tudom elképzelni, hogy sima szettekben jutna valaki tovább. Két közel azonos szintű játékos meccsén nem hiszem, hogy hullámvölgyek nélkül le lehet hozni 3 szettet zsinórban, erre alapozom tippem.

Khachanovnak egyből az első körben egy komolyabb erőpróbát kellett kiállnia, ugyanis a hatalmas tehetségnek tartott Sinner ellen maratoni csatában győzött, eléggé a kiesés szélén táncolt az orosz, ugyanis Sinner már 2:0-ra vezetett, majd a harmadik szettben összeszedett egy sérülést és utána szemmel láthatóan nem úgy mozgott. Ennek ellenére az ötödik szettre összeszedte magát és toltak egy tie-breaket, de igazából látszott, hogy melyik irányba fog billenni a mérleg nyelve. Honfitársán már könnyed 3 játszmában jutott túl Khachanov, szerintem kellett neki az az első két elveszített szett az olasz ellen, hogy felrázza magát és azóta megfelelő hőmérsékleten pörög.

De Minaur két könnyebb győzelmen van túl, az első fordulóban simázott, majd Gasquet ellen nyert 4 játszmában. A harmadik szett tb-ben 6:3-ról sikerült 6:8-ra kikapnia, de a negyedik szettre újra összeszedte magát és valahogy behúzta. Érdekes, breakekkel tarkított meccs volt az, valami hasonlónak nézhetünk elé ma is.

Mindketten a fiatalabb generációba tartoznak, és sosem találkoztak még egymással a touron. Nem gondolom, hogy bármelyikőjük is lenne olyan domináns, hogy könnyedén, 3 szettben felülmúlja ellenfelét. A játéktudás mindkét oldalon megvan, de egy kis hullámzást várok a mutatott játékban, ami miatt mindkét játékos fog nyerni legalább egy szettet.

De Minaur, Alex - Khachanov, Karen: Szettek száma - Felett/alatt tipp