Elkezdődik a női kézilabda-bajnokság a siófokiaknál is, kerek 182 nap után vívnak a Balaton partiak újra tétmérkőzést.

A Siófoknál nem titkolt szándék, hogy belecsúfítsanak a két nagy, a Fradi és az ETO dolgába, előbbire még akár jó esély is lehet, viszont az ETO-t nemhogy ők, de úgy a világon nagyon senki sem fogja megfogni, ez van, ebbe sajna bele kell törődni, ismerni kell a határokat. Páran azért lemaradnak a nyitányról, Böhme, Kobetic, és van der Heijden sem lesz ma a csapattal, és az a Tóth Gabi se, aki térdsérülést szenvedett az előző felkészülési meccsen, mondjuk így zárójelben mondom, hogy ez nem olyan nagy hátrány. Ott lesz viszont Kiss Nikolett, Pena, Aoustin, Snelder, szóval eléggé egyben van Bent Dahl csapata, a Győr-Fradi duón kívül itt hazai pályán szerintem mindenkit lesimáznak majd.

Az érdiek viszont alaposan átalakultak, az egykor európai kupákban vitézlő csapatnál elfogyott a della, és ez meglátszik a kereten is. Horváth Roland lett az edző, 10 év után váltotta Szabó Edinát, 15 távozó mellett 12-en érkeztek, nem lehet könnyű dolga összeszoktatni ezt a csapatot. Főleg fiatalok érkeztek, vagy az NB1B-ből a jobbakat próbálták meg lecsábítani Érdre. Előző fordulóban Győrben kezdtek, ott kaptak 35-öt egy eléggé takaréklángon égő ETO ellen ezt a 35-öt a Siófok is megdobja, az ÉRdnek ez kivételesen rossz sorsolás, első két forduló, a három legjobb csapat közül kettőnél vendégeskedni.

Mérföldek vannak a két csapat között, az érdiek le is nyilatkozták, hogy nekik nem itt kell majd bent maradni, hanem a következő fordulókban kell majd pontokat csipegetni, itt hogy 35 vagy 40 gólt kapnak gyakorlatilag mindegy, a hazaiak meg első tétmeccsükön nézők előtt szerintem odapirítanak, minimál 35 gólt várok a siófokiaktól.

Siófok KC (n) - ÉTV-Érdi VSE (n): Siófok KC (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp