A szinte-szinte tökéletes BL menetelése miatt a PSG kapott két hét haladékot regenerálódásra, illetve az új szezonra való felkészülésre, ezért csak szeptember 10. kezdi a Lens otthonában az új idényt.

Nem is lenne ezzel semmi probléma, csak hát a kicsapongó sztárok életmódja nehezen engedi meg magának azt, hogy szolid, kis nyaralást fértessen bele a kis szünetében, hanem be-becsúszik kis ibizai kirucc is, ami után a csapat két sztárja is pozítiv tesztekkel értek haza, és kénytelenek kihagyni a találkozót. Jelenlegi információk szerint a BL döntős kezdő 11-ből karanténba van és kénytelen kihagyni a mérkőzést: Keylor Navas, Marquinhos, Neymar, Di Maria és a legfrisebb hírek szerint Mbappe is, illetve a csereként beszálló Icardi sem lesz jelen. Ha tovább nézzük azt a kezdő 11-et Thiago Silva azóta már a Chelsea játékosa, Thilo Kehrer lenyomott a mérkőzést megelőzően kétszer 90 percet a német válogatottban, Kimpembe (poszt írása pillanatában) 90 percet a svédek ellen, de lehet a horvátok ellen is szerepet kap. Illetve a cserék között is ott található Julian Draxler aki lenyomott kétszer 90 percet nemzetek ligája mérkőzésen. Colin Dogba, illetve Mitchel Bakker pedig U21-es selejtezőn szerepeltek.

Tehát van mi miatt főjjön a feje Thomas Tuchelnek, legjobb esetben is egy, maximum két közös edzése lehet a csapatnak a csütörtök esti találkozó előtt, ráadásul nem számíthat 6 játékosára biztosan, illetve a többiek is nemzetközi mérkőzést játszottak. Ezzel szemben a Lens nyítófordulóban feltett kezdő 11-e közül mindenki a csapattal maradhatott, senkinek sem kellett válogatottbeli kötelezettségeknek eleget tenni, így nyugodtan készülhettek a PSG elleni mérkőzésre, ahol a fenti dolgokat látva, bőven lehet keresnivalójuk.

Abban az esetben, ha a mérkőzés megrendezésre kerül (nem érkezik egy kisebb köteg pénz qatari borítékból címezve) úgy gondolom a Lens csapata rögtön egy meglepetéssel indíthatja a PSG szezonját.

Lens - Paris SG: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp