Van rá egy távolról is jól látható összegem, hogy ennek az összecsapásnak a győztese lesz majd az új Grand Slam bajnok, gyakorlatilag ez egy döntőnek is beillene jelen állás szerint.

Szerintem a legjobban Dominic Thiemnek csillant fel a szeme, mikor kizárták Djokovicot, ő azért már mondhatni rutinos GS finalista, csak a legnagyobbak ellen nem jött össze, említette is a de Minaur elleni meccs végén, hogy mindenkinek a nagy esélye ez, hogy a nagy hármasból senki sincs itt. Mivel idén nem lehet pontot bukni, a 3. helytől jobb egy GS győzelemmel sem lesz. Nagyon simán jutott el az elődöntőig Thiem, csak a korábbi bajnok Cilic ellen bukott egy szettet. A második héten tönkreverte a két NextGen sztárt, Auger-Aliassimet és de Minaurt is, ketten összevissza 15 játékot nyertek az osztrák ellen. A kemény pályás tenisze nagyon komoly lett, az állóképessége pedig magasan a legjobb a négy elődöntős közül, és egy kéthetes torna végére bizony ez nagyon sokat számít.

Medvedev sima három szettben ütött mindenkit, de olyan nagy ellenállásba nem ütközött, végig verhető ellenfelek voltak, nagyon meg se kellett izzadnia, de én is úgy vagyok vele, mint Patrick Mouratoglou, Serena Williams edzője, hogy még így is kezd kiürülni a tank az orosznál. A Rublev elleni meccsen ápolni kellett a vállát, kicsit be is görcsölt, pedig nincsenek hosszú meccsek mögötte, és agresszívebben is játszik, mint szokott, több a hiba, sokat rövidít és nem túl sok sikerrel.

Nálam Thiem a nyerő, egyrészt sokkal tapasztaltabb ilyen kiélezett helyzetekben, másrészt pedig az erőnléte bőven-bőven Medvedev felett van, itt is az az érzésem, hogy minél hosszabb lesz a meccs, úgy csökkennek az orosz esélyei a győzelemre, egy max 3:1-es Thiem sikert várok.

Medvedev, Daniil - Thiem, Dominic: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp