A holland másodosztály csapatai között hatalmas különbségek vannak. Vannak azok, akik a feljutásért nyomulnak, és vannak a kiesés elkerüléséért küzdők. Utóbbi csapatoknál hatalmas problémák vannak: pénzügyi, szakmai, morális válságok.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Maastricht idén az utóbbi kategóriába tartozik. A csapat kerete átalakult: Martina, Kot, Balikwisha, Goppel, Deusings, Betrams, Vermijl, Mahmutovic, Everaers, és Holtby távoztak a keretből, és helyükre többnyire kölcsönjátékosok érkeztek (Swanson – Arsenal, Mickels – Jena, Stavitski – Caen, Duin - AZ). A legutóbbi fordulóban a Cambuur 7-1-re verte el őket hazai pályán! Ezután mindenki morális válságról beszélt. A szurkolók kivonultak a stadionhoz, és Darije Kalezic edző fejét követelte. Az edző csak ennyit mondott: „alapvető képességeink hiányoznak”. Az első forduló eredménye még okénak volt mondható, mivel 0-0-at értek el az Almere ellen, de amit én olvastam elemzést a meccsről, aszerint ha nem Bill Lathouwers véd, akkor 2-3 góllal kapnak ki!!!

A Telstar sem épp gazdag klub, de rendezettnek tűnik a viszonyrendszere. Van egy kiváló edzőjük Andries Jonker személyében, aki sokat dolgozott Louis van Gaal mellett, tőle tanulta a szakmát, nagyon támadófelfogású. Ő idehozta maga mellé másodedzőnek Edgar Davidsot, ketten pedig egy látványos focit játszó középcsapatot építettek idén. Szereztek pár reményteljes fiatalt: Adshead a Norwich Citytől és Regeling az AZ-tól érkezett. A legutóbbi hír az, hogy sikerült megszerezniük Gylliano van Velzent is, aki a Manchester Unitednél nevelkedett, és nagyon jó csatárnak tartják! Vele együtt látszik, hogy hatalmas támadó potenciáljuk van: Shayne Pattynama, Plet, és a „kis” Ilias Bronkhorst is itt játszik, utóbbi már 3 gólt lőtt a két forduló alatt.

A Maastricht kapusa, Bill Lathouwers az előző fordulóban a félidőben cserét kért egy ütközés után. A cseréje Mike Havekotte, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik: életében 13 mérkőzésen védett már, igaz abból kétszer az első osztályban. Minden jel azt mutatja, hogy itt mészárlás lesz! Nincs az első fordulóban kiválóan védő Maastricht kapus, a Telstar még szerzett egy új támadót a meglévők mellé. A hazai győzelem szorzója is kiváló, de én inkább bátor leszek, szerintem lőnek három gólt a hazaiak.

SC Telstar - MVV Maastricht: SC Telstar által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp