Magyar idő szerint péntek éjjel megkezdődött az idei NFL szezon. Bajnok stílszerűen legyőzte a Texans gárdáját. Kicsit böngészve a mai kínálatot, a Jaguars - Colts találkozóra esett a választásom. Tudom, hogy az első fordulóba még előfordulhat váratlan eredmény, hiszen a teljes előszezoni mérkőzéseket törölték a kialakult járvány mizéria miatt. De így is kitartok a tippem mellett.

Jaguars esetében sok jót ne várjanak a szurkolók, de szerintem ehhez már lassan hozzászoktak. Irányító poszton megvannak Minshew nem rossz, de nagy kérdés, hogy milyen kapcsolata lesz az elkapókkal, támadófallal. Futó poszton bőven volt átalakítás, hiszen Fournette elkerült a csapattól (jó befektetés drafton 1/4-ként futót húzni). Fournette után Armstead lett a kezdő, de ő COVID listára került, így érkeztek el a jaguárok James Robinson kinevezéséhez. Segítségére Thompson lesz, akit passzoknál be lehet vonni a támadásba. Majd gyorsan még a Bucstól hoztak egy futót. Elkapó sor D.J. Chark, aki kiemelkedíik az egységből, a többiek középszerű elkapók. Tight end poszton Bengalstól távozó Eifert, akivel csak a sérülés kockázat a legnagyobb befolyásoló tényező. Védelem nem meggyőző, régen a jaguárok védőfala elit kategóriába tartozott, halmozták a sacket, de ez a tendencia csökkent, tehetség se adott, egyenlő katasztrófa. LB sor utóbbi időben hanyatló, igazi átjáró ház, nincs igazi vezére (Schobert érkezésétől várják a megszilárdulást). Secondary se egy világverő alakulat.

Colts esetében a csoport győzelem a cél, riválisok miatt nem lesz egyszerű a történet (Texans, Titans). Támadóoldalon Rivers áttette székhelyét Los Angelesből és ő lesz a kezdő QB. Futó poszton Mack és Taylor zilálhatja szét a jaguárok gyenge középső alakzatát. Elkapó poszton évek során Hilton megbízható, ha a sérülések elkerülik, mellette bevonható Campbell, Pascal vagy Doyle. Támadófal elit, futással szétszedik a mai ellenfelet. Védőoldalon az idei NFL draft első körét elcserélték a 49ers csapatával Deforest Buckner játékjogáért. LB sor közepén Leonard kiemelkedik, képes az egész pályát bejátszani, mindenhol ott van. Secondray nem rossz, de az egységre még ráfér a renoválás.

Összességében a mérleg nyelve a Colts felé billen, hatalmas mismatch lesz a Jaguars védőfala és a Colts támadófala között. A futással nem lesz gond Mack - Taylor duó ízekre szedi a Jaguars védelmét, konzervatív hívásokkal is legalább 1 TD különbség meglesz és nem kell Riverstől MVP játék sem.

Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp