Ezúttal is az van, mint amit tegnap írtam az Östersunds FK - Örebro SK svéd élvonalbeli mérkőzésre, vagyis az van, hogy mostanában jó formában van a házigazda együttes, s én pedig ennek kapcsán úgy döntöttem, hogy megpróbálom a javamra fordítani ezt a dolgot. Csakis annyi a különbség, hogy most az Östers IF - Trelleborgs FF találkozónál nem svéd élvonalról, hanem svéd másodosztályról van szó. Ja, és a tipp is különbözik egy picit, ugyanis ebben az esetben nem a dupla esélyt jelentő 1X a tippem, hanem a DNB 1, a döntetlen nélküli hazai győzelem.

Växjö város focicsapata, a házigazda Östers IF annyira jól teljesít mostanában, hogy jelenleg éppen a Superettan - svéd másodosztályú labdarúgó bajnokság - leginkább formában levő csapata, eddigi mérlege pedig 5. helyezés és 17 mérkőzésen 7 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, 24-19-es gólarány, 27 pont. Például az utóbbi öt bajnokijából négyet zsinórban megnyert az Östers IF és játszott egy döntetlent idegenben, Stockholmban, az Akropolis IF otthonában. Ezzel szemben a 19 ponttal 10. helyezett vendég Trelleborgs FF ott tart, hogy már zsinórban három veresége van, eddigi mérlege pedig 17 mérkőzésen 5 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 18-21-es gólarány.

Ráadásul a DNB 1-es tippem szempontjából biztosan az is nagyon jó dolog, hogy a hazai csapatnak "megéri" jól játszania és győznie, mert már csak 2 pont távolságra van a feljutási osztályozós mérkőzést jelentő 3. helytől. Ugyan a dobogó legalsó fokán jelenleg tartózkodó Jönköpings Södra IF csapata ebben a 18. fordulóban otthon fog játszani a 25 ponttal 7. helyezett - ám idegenben általában gyengén szereplő - Örgryte IS ellen és ezen a meccsen a döntetlen vagy a vendégsiker nem igazán tűnik reálisnak, azért bármi előfordulhat, hiszen a labda gömbölyű. Ugyebár a mondás szerint is "a labda azért gömbölyű, hogy könnyebben megfordulhasson a meccs".

Az a lényeges, hogy ne nyerjenek a vendégek, sőt, lehetőség szerint nyerjenek a hazaiak.

Tipp: DNB 1.

Östers IF - Trelleborgs FF: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp