Mostanában éppen a svéd másodosztályú bajnokságságot megnyerő és az élvonalba feljutó hadművelet "leszakítós" részénél tart a 37 pontos Degerfors IF. A közvetlen riválisai közül az előző fordulókban előbb idegenben győzte le 4-1-re a 34 ponttal 2. helyezett Halmstads BK együttesét, majd pedig otthon verte 4-2-re a 29 ponttal 3. helyezett Jönköpings Södra IF csapatát. Ezzel a két sikerrel 3 pont, illetve 8 pont előnyt szerzett magának a degerforsi alakulat. Ám ezek a győzelmek - főleg a Halmstads BK idegenbeli siker - csakis akkor érnek majd valamit, ha ezt a svéd Superettan a 18. fordulójában zajló Degerfors IF - Dalkurd FF mérkőzést is megnyeri a listavezető hazai csapat. Ha nem győzi le a Svédországba bevándorló kurdok által Borlänge városban alapított focicsapatot, akkor bizony hiábavaló lehet mindig korábbi erőfeszítés. Azaz: amennyiben a Degerfors IF tényleg komolyan gondolja az élvonalba feljutó hadművelet "leszakítós" részét és az Allsvenskanba való feljutást, akkor kötelessége győzni a Dalkurd FF ellen is. Ezért aztán nekem teljesen természetesnek tűnik, hogy a hazaiak győzelmére tippeljek.

Főleg azért is tűnik teljesen természetesnek ez a hazai győzelemre való tippelés, mert a házigazda Degerfors IF mostanában amúgy is nagyon jó formában van és ráadásul csak ritkán bukik pontot vagy pontokat otthon. Ezzel szemben a 17 ponttal 13. - osztályozós - helyezett Dalkurd FF jelenleg éppen rossz formában van. Eddigi mérlegek, Degerfors IF otthon: 9 mérkőzésen 7 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség, 22-8-as gólarány; Dalkurd FF idegenben: 9 mérkőzésen 1 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 9-15-ös gólarány.

A menekülés miatt kellene pont vagy kellenének pontok a vendégcsapatnak is, de az az igazság, hogy ezen a svéd másodosztályú szinten a Degerfors IF van annyival jobb csapat az ellenfelénél, hogy ha tényleg komoly az a "leszakítós" dolog, akkor könnyedén kell(ene) nyernie hazai pályán.

Tipp: győz a Degerfors IF.

Degerfors IF - Dalkurd FF: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp