Tavaly még mindkét csapat a Championshipben játszott, a Leeds megnyerte, a Hull City utolsó lett. A Tigrisek így az idei szezont a League One-ban kezdték meg, ahol jól startoltak, hiszen 2-0-ra nyertek a Gillingham ellen. Előtte az EFP Trophy küzdelmeiben a Leicester U-21-es csapata győzött ellenük 2-1-re egy utolsó pillanatos büntetővel, illetve az EFP Cup-ból kiejtették a Sunderland-et idegenben 0-0-s rendes játékidő után büntetőkkel. Ennek a kupasorozatnak a második felvonása lesz a ma esti mérkőzés.

Mindenki odáig meg vissza van a Leedstől a Liverpool elleni meccsük miatt. Na, azért nem kell szerintem elalélni Marcelo Bielsától és csapatától. Emlékszem én a tavalyi Championship szezonra, amikor játszottak ők olyan rémunalmas mérkőzéseket, hogy rossz volt nézni. Ennek ellenére leszögezhető, hogy inkább támadófelfogású csapat, a védekezéshez Bielsa nem kimondottan ért. A Liverpool ellen gyatra 16-oson belüli védekezést produkáltak, és nem hinném, hogy egy mérkőzés alatt ez sokat változna.

A hazai gólt nem kell túlindokolni, a Liverpool ellen látszott, hogy támadó csapatról van szó, továbbá a friss igazolás Rodrigo Moreno is először lép kezdőként pályára a csapatában. Tuti biztos vagyok a góljában. Sokkal neccesebb a Hull gólja, hiszen a tavalyi szezonban 4-0 és 2-0 volt a két meccsük a Leedsnek. Úgy gondolom, hogy a Leeds elsődlegesen nem a kupákra fog koncentrálni, hanem a bajnokságban akar bennmaradni. Bielsa biztosan rotálni fog kicsit, például azt olvastam, hogy kapusposzton biztosan cserél, Kiko Casilla kezdhet, de pályára léphet Liam Cooper is. Cody Drameh és Joe Gelhardt ellenben az U-23-as csapathoz lett átirányítva, mindketten hétfőn játszottak a Stoke U-23-as csapata ellen, így pedig vélhetően ők ma nem lépnek pályára. Ha tényleg rotál Bielsa, akkor elég tartalékos lesz a csapata.

Ezt próbálom meglovagolni. Egy kupameccs mindig más, mint a bajnoki, itt figyelmetlenebbek a nagyok, így a kicsik meglephetik őket. Úgy vélem, a Hull képes lehet erre a meglepetésre, és egy gólra jók lesznek ők is.

Leeds United - Hull City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp