Véget ért az Elfsborg nehéz szériája. Ez alatt az időszak alatt játszottak a Hammarbyval, a Malmövel és a Djurgardennel, most tehát jöhet egy kis fellélegzés. Ezeken a mérkőzéseken nem vallottak szégyent, veretlenek maradtak mindegyik erősebb vetélytársukkal szemben, sőt két alkalommal vezettek is, az ellenfél futott az eredmény után. Most könnyebb mérkőzés elé néznek, hiszen a Mjallby látogat hozzájuk.

Az előző Gurus tippemben kifejtettem, hogy miért tartom jó csapatnak az Elfsborgot, ezért csak visszautalok arra. Látványos és gyors játékot játszanak, viszont még jellemző rájuk a meccs közbeni erőteljes hullámzás. Legutóbb a Djurgarden ellen is néztem őket, a mérkőzés első 15 percében ki sem jöttek a tizenhatosukról, aztán egy kontra végén Jesper Karlsson szép gólt lőtt, de előtte Per Fricknek volt egy fejesgólja is egy másik kontrából, amit nem értettem, miért nem adtak meg. Utána is próbált nyomni a Djurgarden, de abszolút partiban voltak.

A Mjallby a középmezőny végén kullog, jelenleg 10. helyezettek. 27 gólt lőttek 19 mérkőzésen, ami nem rossz átlag, de a védekezésük sem jó, 30 gólt kaptak. Legutóbb a Varberg ellen hazai pályán 3-2-re kaptak ki, úgy, hogy 0-2-ről még felálltak, de a mérkőzés végén bekapták a kegyelemdöfés harmadik gólt is.

Az Elfsborg és a Mjallby is a nyitott futball híve, alapesetben is mindkét oldalon várhatjuk a gólokat. De most olvastam a hírt, hogy Jesper Karlssont leigazolta a holland AZ Alkmaar, így pedig ez lesz az utolsó mérkőzése a csapatban. Mindenképp méltó búcsút kell neki rittyenteni, ami miatt szerintem gólfesztivált akar rendezni az Elfsborg. Ehhez méltó partner lehet a vendég csapat, így mindkettő együttes betalálhat és a végén meglehet a legalább három találat.

IF Elfsborg - Mjällby AIF: Gólok száma - Felett/alatt tipp