Azt mondtam magamban a tegnapi nap után, hogy az olasz bajnokikat legalább három fordulóig hanyagolom, mert talán addigra kiderülnek az erőviszonyok. Rém unalmas meccseket láttunk tegnap is, azt várom ma is. De egy mérkőzésen mégis megakadt a szemem akaratom ellenére. Ez pedig a Sassuolo-Cagliari mérkőzés.

Ha a szárdok tavalyi futballjából indulnék ki, akkor nagy ívben kerülném a meccset. A Cagliari ugyanis Rolando Maran – és Walter Zenga – irányításával egy passzív-defenzív impotens játékot játszott. Azonban hosszú idő után sikerült egy olyan edzőt szerezniük, akiben szerintem van potenciál. Ez pedig Eusebio di Francesco, aki korábban ült a Roma kispadján is. Őt én egy nagyon jó edzőnek tartom, aki inkább támadófelfogásáról híres. És ami igazán fontos, hogy a Sassuolo kispadján robbant be az olasz futballvilágba, ott érte el a legszebb sikereit, két éven át irányította a zöldeket. Tehát most van benne plusz motiváció! Egyébként is motivátor típusú fickó, ez még dob rajta egy nagyot. Amellett azonban az is igaz, hogy a szárdok nem erősödtek a nyáron, lényegében normális játékos nem érkezett, de Radja Nainggolan távozott. Diego Godin leigazolásáról pletykálnak, de én még nem hallottam ezt hivatalossá tenni, a transfermarkt még nem fixálta ezt le.

Ma pedig robbant a bomba: a klub beszámolója szerint Filip Bradaric, Luca Ceppitelli és Alberto Cerri is pozitív mintát adott Kiril Deszpodovot követően. Az esetre az edzések előtti rutinvizsgálat során derült fény. Deszpodov még bulgáriai vakációja során fertőződött meg, de a többiek a hírek szerint nem hagyták el Szardíniát.

Emiatt így fognak felállni: Cragno; Faragò, Walukiewicz, Pisacane, Lykogiannis; Nandez, Marin, Rog; Sottil, Simeone, Joao Pedro. Ez egy 4-3-3 felállás, az újonnan érkező Sottil csatlakozik a támadósorba, a jól muzsikáló Simeone és Joao Pedro mellé, a középpályán a brutál szerepet Nandez-re osztotta Di Francesco, ami jól áll az argentinnak, mellette pedig egy új arc szerepel Marin személyében. Felkészülési mérkőzésen a Roma ellen ez a stílus 2-2-öt ért, igaz, akkor 3-5-2-vel álltak fel, mert nem volt még Sottil. Most még támadóbb felállásban játszhatnak.

A hazai csapatnál is van probléma: Jeremie Boga és Francesco Magnanelli sérült, a helyükön Pedro Obiang és Lukas Haraslin kezdhet, míg Federico Peluso eltiltott.

Roberto de Zerbi tavaly egy nagyon támadófelfogású csapatot épített. Nem hinném, hogy sokat változott ez az elmúlt másfél hónap alatt. A sérült játékosaikat tudják pótolni, kiváló csatárokkal rendelkeznek. Én úgy gondolom, hogy a nagyon gyenge első nap után talán itt van esély arra, hogy láthatunk igazi focit is gólokkal.

Sassuolo - Cagliari: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp