Ipari mennyiségben szállítják számunkra a gólokat a holland másodosztály, az Eerste Divisie egyes csapatai, ezzel is élvezetesebbé téve számunkra az egyébként sem unalmas küzdelemsorozatot. Ezek egyike az az Excelsior Rotterdam, mely ma a negyedik forduló zárásaként az SC Telstar csapatát fogadja a Stadion Woudestein-ben és amelynek az Almere elleni mérkőzését volt szerencsém látni. Nem tudatosan készültem az akkori mérkőzésnézésre, viszont az eredmény alakulása a képernyőhöz ragasztotta a tekintetem és ott is tartotta. Semleges szurkolóként jól szórakoztam. Ma sem lesz ez másként, maximum annyi különbséggel, hogy most a tippemért is szurkolok kicsit.

A felkészülési mérkőzéseiken semmi előjele nem volt annak, hogy az Excelsior Rotterdam ennyire gólerős lesz elől és hátul. Az látszódott, hogy a góllövő listát jelenleg is vezető izlandi csatárukra Elias Mar Omarsson góljaira az idén is számíthatnak, de ezen felül semmi nem utalt arra, hogy hétről-hétre gólparádét várhatunk tőlük a meccseiken. Pedig ez van és ennek fő letéteményese edzőjük Marinus Dijkhuizen. A klasszikus 4-3-3-as formációt játszató tréner megtalálta Omarsson mellé azokat a kiegészítő embereket, akikkel szétzilálhatják az ellenfél védelmét már az első pillanattól kezdve. Viszont ennek következménye, hogy mindez a védekezésük rovására megy és ha egy olyan kvalitású csapattal találkoznak mint például a listavezető Almere, akkor belenézhetnek egy kellemetlen vereségbe is. A Telstar mondjuk kifejezetten nem ez a csapat, de láttunk mi már karón varjút, tehát élesen kell kezdeni ellenük is a hazai fekete-vörösöknek.

Az Andries Jonker edzette vendégek sem mennek a szomszédba, ha egy kis adok-kapok meccsbe kell belemenni. Nagy taktikázást Ők sem visznek bele a találkozóikba, mert az első pillanattól kezdve támadnak, csak egyenlőre kevesebb gólt szereznek mint mai vendéglátójuk. Viszont a védelmük sem túl acélos, így egy gyors első félidei gólváltás bőven benne van ebben a mérkőzésben is.

Az általam eddig látottak alapján bátran merem ajánlani ezt a tippet játékra.

Excelsior Rotterdam - SC Telstar: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp