Robogunk tovább, már a 3. heti küzdelmek következnek. A magyar idő szerint 22 órás sávból jónak ígérkezik a Cardinals hazai találkozója. Az arizonai együttes impozáns 2-0-ás mérleggel büszkélkedhet, míg a Lions eddig nyeretlen.

Cardinals jól kezdte a szezont, igazán kiemelendő a 49ers ellen aratott csoportgyőzelem. Irányító poszton Murray tavalyhoz képest érettebb, tapasztaltabb játékot képvisel. A megindulásai komoly veszélyt fenyegetnek mindenki számára. Passz pontosságon még van mit csiszolni, de érdemes volt az arizonai alakulatnak az 1/1-et rá áldozni és Rosent elküldeni. Futó poszton Drake jó erőt képvisel, már nem is hiányzik D.Johnson szereplése, főleg az érte kapott érték miatt. Elkapó front nagyon kellemes, hiszen Hopkins, Kirk, Fitzgerlad igazi skillplayerek, mellettük Isabella is játszható. Kirk a mai mérkőzést kihagyja, de nélküle se rossz a támadóalakulat. Hopkins érkezésével az elkapó sor hirtelen a legjobbak közé emelkedett. Kíváncsi leszek pár év múlva, hogy is fogják a szakértők értékelni a Hopkins - D.Johnson cserét, eddig nálam Cardinals a nyerő. Tight end poszt elég vékony, nincs kiemelkedő játékos. Támadófal értékelése közepes, ha kell Murray megindul, vagy labdával keresi társait. Védelem passz illetve futás ellen a liga első felében található. Védőfal rendben , pass rush működik, Jonesék szépen generálják a nyomást. LB sor közepes, futást jól fogják Hicks-Campbell páros jó összhangban dolgozik. Secondary jól teljesít, Peterson továbbra is az egyik legjobb CB, Baker safety poszton remek, blitz is működik.

Lions két vereség után látogat Arizonába, ahol ismét nem lesz egyszerű dolga. Nagyon gyengén muzsikál a csapat vagy képesek több, mint 10 pontról leolvadni, vagy esélyük sincs a győzelemre. Irányító poszton több évre meghatározó Stafford kirobbanthatatlan, de mondhatjuk úgyis, hogy ebbe a karrierbe több lehetett volna (gyűrű). Eddig elég hullámosan játszik, ez köszönhető a kiszolgáló társaknak is. Futó poszton nagy a keveredés, leigazolták a minnesotai legendát Petersont, de mellette K.Johnson, újonc Swift is életképes. Tehát rotálni lehet a futókat, csak az a baj, hogy konzisztensen nem tudnak maradandót alkotni. Elkapó poszton Golladay kiesésével nagy űr keletkezett, Jones, Amnedola, Hockenson nem tudott szintet lépni. De a szurkolók bizakodhatnak, hiszen az első számú célpont a Cardinals ellen debütálhat. Stafford munkáját a támadófal se segíti, gyenge az egység. Védelem se kiemelkedő, Patricia munkája nem érett be, talán nem is fog. A yardokat szép számmal nyeli, nyomás nem működik, védőfal gyenge. LB sor nem állítja meg a futást, Drake nagy napja lehet. Secondary lyukas, könnyen zavarba hozható, az idei 1/3-as választott Okudah sem tűnt kiemelkedőnek, legutóbb Adams nagyon megégette, most pedig Hopkinst kellene levédekezni.

Összességében a Cardinals szépen építkezik és végre csapatnak látszanak, a Lions esetében valami félrecsúszott és idén se lesz több, mint 4 vagy 5 győzelem. Nagy mismatch lesz a Cardinals RB vagy Murray futásai és a Lions LB sor között. Plusz az oroszlánok secondary is bajban lesz Hopkins lefékezésére. Ezért magabiztos, legalább 1 TD különbséget várok Cardinals javára.

Arizona Cardinals - Detroit Lions: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp