Fiona Ferro eléggé belehúzott, miután a negyed egyik esélyesét, Elena Rybakinát búcsúztatta. A francia az újraindítás után egyből behúzta a palermói tornát, míg a következő ellenfele szintén egy tornagyőztes lesz, méghozzá Patricia Maria Tig.

Ferro szép kivétele annak a tételnek, hogy a nagy ütők nem juthatnak itt messzire. Mondjuk, a francia annyira nem is nagy ütő, inkább borzasztóan jó szögekre képes az újraindítás óta és ez mindig jól jön. Az, hogy számára ez milyen match-up, arról még az én fejemben is megoszlanak a vélemények. Egyrészről Tiget le kellene ütnie a pályáról. A románt láttam játszani Prágában Krejcikova ellen egy gyorsabb salakon, ahol teljesen felhúzta magát azon, hogy csak rohan a labda után és nem jönnek az ütései. Hiába lassabb most a borítás, Ferro olyan elsöprő formában van, hogy most is hasonló meccsképet várok. Ami Tig mellett szól, hogy a számok alapján a párizsi borítás lassúságához csak az isztambuli mérhető. Ezen a két tornán nyerték a legkevesebb adogató játékot és ezt a tornát húzta be Tig. Viszont, gyorsan hozzá is tenném, hogy elég limitált mezőny jött össze a török fővárosban.

Ferro irányítani tudta a Rybakina elleni meccset, ami azért nagy szó, mivel a kazah/orosznak elég nagy ütőereje van. A szervezők kedveztek kicsit a franciának viszont. Igaz, hogy berakták a meccset a Chatrier-re, azonban a tetőket is kihúzták. Érdekes módon, a nap folyamán sokáig ezt nem tették meg, pedig folyamatos volt a játék a külső pályákon. Egyébként Tig ellen kedvezne neki a fedett pálya is a nagyobb ütőerő miatt, tehát majd meglátjuk, hogy esetleg kap-e egy kis szervező segítséget ezúttal is a hazai játékos.

Ferro, Fiona - Tig, Patricia Maria: Játék hendikeppel - Hendikep tipp