Két top 20-as spanyol teniszező csap össze a francia salakon. Mindkét játékos valószínűleg életének nagy részét ezen a borításon töltötte, mégis mindketten sikereik nagy részét kemény pályán érték el. Bautista 9 tornagyőzelméből 7 kemény pályán született, míg Carreno Bustánál ez az arány 4/3. Mindketten egy salakos trófeával büszkélkedhetnek. Tény viszont, hogy salakon egy olyan érában, ahol Nadal gyakorlatilag minden tornán fő esélyes illetve Djokovic szintén mindig 1./2. kiemelt, úgy nehéz is tornákat nyerni.

A két játékos ATP versenyeken 5 alkalommal találkozott egymással, a lejátszott meccseket tekintve 2-2-re állnak, egyszer ugyanis Bautista visszalépett. Érdekes az, hogy mind a 4 lejátszott meccsen elmentek döntő szettig a játékosok, háromszor 2:1-es, míg a US Openen 3:2-es végeredményt hoztak össze.

Mindketten hajtós és a végletekig harcoló játékosok, így nehezen tudnám elképzelni, hogy bármelyikük fejben feladná még egy komolyabb hátránynál is, márpedig egy megingás bármelyik oldalról jöhet egy nagyobb előnynél. Három évvel ezelőtt Rómában találkoztak salakon tétmeccsen, ahol egy küzdős meccsen Bautista nyert a döntő szettben. Carreno Busta a US Openen mutatott jó formáját mentette át salakra is, ugyanis két könnyed győzelemmel jutott a harmadik körbe. Ugyanez a könnyed menetelés mondható el Bautistáról, két 3:0-val várja honfitársát.

Idén Rotterdamban találkoztak már -igaz kemény pályán- ahol a 3. szettes tie-break döntött. A ranglistán elfoglalt közeli helyezésük és a mindkét részről az alapvonal játékra építő tenisz miatt úgy gondolom, hogy egy hosszú és küzdelmes meccsnek lehetünk majd a szemtanúi, ahol legalább egy szettet a vesztes fél is hozni fog.

Bautista-Agut, Roberto - Carreno Busta, Pablo: Szettek száma - Felett/alatt tipp