Úgy tűnik, hogy most, ebben a 21. fordulóban, változás állhat be a svéd másodosztály 1. helyezéséért zajló küzdelemben és a listavezető Degerfors IF végre "megléphet" közvetlen vetélytársai elöl. Ugyanis eddig az volt a svéd Superettanban, hogy hiába teljesített folyamatosan nagyon jól a Degerfors IF és hiába szedett össze eddig 46 pontot, mert a feljutási küzdelemben még mindig csak óvatosan elégségesnek nevezhető 5 pont előnye van a 41 ponttal 2. helyezett Halmstads BK előtt és 7 pont előnye van a 39 ponttal 3. helyezett Jönköpings Södra IF előtt. Ám ebben a fordulóban egymással mérkőzött meg a Degerfors IF mögötti két együttes, Jönköpings Södra IF - Halmstads BK rangadót rendeztek a 21. fordulóban, s ezen a meccsen pontosan az történt, amire szüksége volt az éllovasnak. Vagyis nyert otthon a Jönköpings Södra IF, 1-0-ra verte a Halmstads BK-t. Így a Halmstads BK nem közelítette meg 2 pontra vagy 4 pontra a Degerfors IF-t, hanem a győztes Jönköpings Södra IF "vitt el" minden pontot és még így is "csak" 7 pontra került közelebb az 1. helyhez.

Mivel ebben a 21. fordulóban a riválisok egymás ellen játszottak és a listavezető Degerfors IF csapatának a 20 ponttal 13. helyezett Västerås SK lesz az ellenfele, mindössze csakis annyit kell tennie a Degerfors IF-nek, hogy nyerjen otthon és ezzel máris 5 pontról 8 pontra emelkedhet a 2. helyezett Halmstads BK-val szembeni előnye. Azt vélem, hogy sikerülni fog ez a hazai győzelem és tippelek is a Degerfors IF hazai győzelmére.

Nem csak amúgy is sokkal jobb csapat a Degerfors IF, mint västeråsi ellenfele, hanem ráadásul jelenleg még a formája is lényegesen jobb. Viszonylag jól teljesít hazai környezetben a Degerfors IF (eddigi mérlege: 10 mérkőzésen 8 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség, 24-9-es gólarány), de ennél a találkozónál nálam igazából az számít leginkább, hogy az esetek többségében nagyon gyengén játszik idegenben a Västerås SK (10 mérkőzésen 1 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 7-16-os gólarány). Ez a szerény teljesítmény csakis arra jó a svéd másodosztályban, hogy az idegenbeli mutatók alapján a 16 csapat közül a 15-ik együttes legyen a Västerås SK.

Na, egy ilyen csapatot kellene legyőznie otthon az elvileg motivált listavezetőnek.

Tipp: győz a Degerfors IF.

Degerfors IF - Västerås SK FK: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp