Växjö város házigazda csapata számára az "utolsó vonatok" egyike ez a svéd másodosztályú Östers IF - Umeå FC bajnoki mérkőzés. Ugyanis a jelenleg 42 ponttal 4. helyezett Östers IF alighanem csak léphet előrébb a feljutási osztályozó felé vagy az élvonalba való sima feljutás felé, ha legyőzi otthon a kiesés elkerüléséért küzdő vendégcsapatot. Hiszen az Umea FC mindössze csak 15. - utolsó előtti - helyezett a svéd Superettan 16 focicsapata közül, s nem véletlenül van kiesési helyen a maga 18 pontjával (eddigi mérlege: 23 mérkőzésen 3 győzelem, 9 döntetlen, 11 vereség, 20-38-as gólarány).

Természetesen a vendég Umea FC küzdeni fog, amennyire csak bír és tud, az újabb vereség ellen, mert neki mihamarabb menekülnie kellene arról a kiesési helyezésről, különben a következő idényben egy osztállyal lentebb fog focizgatást imitálni. És, persze, biztosra veszem, a házigazda Östers IF is küzdeni fog azért, hogy a dobogóra kerüljön és legyen esélye az élvonalba jutni. Ezt már csak azért is nagyon sürgősen meg kellene tennie, mert ez a mostani már a 24. forduló és bizony már nincsen sok hátra a bajnokság végét jelző 30. fordulóig. Szóval, a hazai csapatnak addig illik ütnie a vasat, amíg meleg.

Leginkább a két csapat jelenlegi formája miatt tippelem a hazai győzelmet. Persze, ezen túl még a fentebb felsoroltak miatt is, ám ezeken túl még az is a helyzet, hogy mostanában éppen az Östers IF lenne a svéd másodosztályú focibajnokság leginkább formában levő csapata. És, ellenkezőleg, a vendég Umea FC nagyon-nagyon rosszul teljesít az utóbbi időszakban és ezen a téren is a svéd Superettan egyik leggyengébb együttesének számít.

Ez pedig nekem elegendő arra, hogy a hazaiak győzelmére tippeljek. Főleg úgy, hogy tudom, hogy az Östers IF-nek nem pihennie kell tovább, hanem "vagy-vagy" alapon muszáj játszania.

Tipp: győz az Östers IF.

Östers IF - Umeå FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp