Sokat nem ronthatok a saját gurus helyzetemen, így egy sokak által lehetetlennek tűnő opciót indokolnék meg, amit én nem tudok otthagyni erre a meccsre..

UFC 254, talán az év legjobban várt bajnoki övért menő meccse a dagesztáni Khabib és kihívója, Justin Gaethje között. Nurmagomedov veretlen ugyebár, 28-0-s profi mérleggel érkezik a meccsre és gyakorlatilag összes meccsét úgy nyerte, hogy nem igazán volt egy percre sem kétséges, ki jön ki a végén győztesül. Azért a Gaethje elleni meccs kicsit más forgatókönyvnek ígérkezik. Khabib nem harcolt még olyan szintű birkózótudással rendelkező ellenféllel, mint jelenlegi ellenfele. Gaethje 4 éves kora óta birkózik Amerikában, azért a korábbi kihívók (lásd McGregor, Poirier) sokkal inkább állóharcosok, Gaethje viszont nem ijedne meg a földharctól sem. Nyilván jobban szeretné a ketrec közepén lehozni ezt a meccset, nem pedig a kerítésnek nyomva Khabib térdével a bordájában, de ott sem gondolom, hogy teljesen alárendelt szerepet játszhatna az amerikai.

Nem elhanyagolható, hogy Gaethje mind ütések, mind rúgások terén óriási erővel bír és elég komoly károkat szokott okozni az ellenfelekben. Míg Tony Ferguson élvezte azt, hogy péppé verte Justin, Khabibnak nem biztos, hogy ennyire ízleni fog ez, ugyanis gyakorlatilag soha nem találkozott még ilyennel a ketrecen belül. Khabibnak egyértelműen a földre vitel a fő célja minden meccsen, nem hiszem, hogy ez másképp lenne majd szombat este. Igazából mindig ugyanazzal a tervvel megy ki a meccseire, viszont eddig mindig működött és senki nem találta meg az ellenszerét. Úgy gondolom, hogy Gaethje méltó lehet arra, hogy ne legyen olyan egyértelmű a meccs és hogy ne csak a földön harcoljanak. Azért Gaethjenek az is nagy segítség a levitelek elleni harcban, hogy Kamaru Usmannal gyakorolhatta a földharcot és az ottani megfelelő védekezést. Eddigi meccsei során konkrétan nem tudták a földön tartani az ellenfelei, igaz most egy sokkal komolyabb birkózó tudás jön vele szembe.

A nagy UFC harcosok között is megoszlanak a vélemények, senki nem mondja annyira simára ezt a Khabib győzelmet és sokan jó esélyt adnak Gaethjenek. 3-as odds felett nekem ez egy bőven vállalható tipp, amiben érték is van, aztán meglátjuk mi kerekedik ki a történetből szombat este.

Nurmagomedov, Khabib - Gaethje, Justin: Bokszpárbaj esélyek - Mérkőzés tipp