A Ferencváros a Groupamában fogadja az ukrán Dinamo Kiev együttesét szerda este és a szorzók egyelőre ideálisan állnak számomra egy hazai pontszerzésre.

Van ugye Rebrovnak ez a remek mérlege, hogy a Fradi nem nagyon kap ki vele a nemzetközi kupában. Ha jól számolom, akkor a barcelonai vereség után 17/20 a mérlege, ami 85%-os pontszerzési arányt mutat. Ebben azért benne van a tavalyi Európa Liga csoportkör, illetve két Bajnokok Ligája-selejtező, ahol találkoztak legalább annyira jó csapatokkal is, mint az idei Dinamo Kiev. Ezenkívül annyi előnyben biztosan van a Fradi, hogy Rebrov nem csak videózás által kaphatott képet a csapatról, mivel korábban itt játszott és itt is szerzett magának nevet mint edző. Most régi ellenfele, Mircea Lucescu irányítja a kijevi csapatot, aki Rebrov-regnálása alatt a nagy rivális Sahtar Donecket edzette. Összességében, ez egy rendkívül pikáns összecsapás főleg Rebrov számára és az előzetes infók alapján az ukrán mester miatt előnyben lehet a Fradi. Emellett ne feledjük el, hogy kulcsposztokon vannak ukrán játékosok (Zubkov, Kharatin), akik az igazi áttörést nem tudták megcsinálni az ukrán bajnokságban, így az extra bizonyítási vágy ott lehet bennük szerda este

A Fradihoz hasonlóan vereséggel indított a kijevi csapat is. A csoport másik gigásza, a Juventus verte meg őket 2-0-ára az ukrán fővárosban, így pedig bebizonyosodott az, hogy a harmadik helyért fog versenyezni valószínűleg a magyar és az ukrán együttes. 4-3-3-as felállást várok az ukránoktól és a Fradinál támadóbb felállást, annak ellenére, hogy akár az X is elég lehet nekik. A másik oldalon egy kontrákra berendezkedő Fradi jöhet, akik ezzel taktikával már több sikert is elértek a nemzetközi kupában. Szerintem is a Kiev az esélyese a meccsnek, de közel duplázó szorzóért nem tudom otthagyni a Fradi 1X-et ilyen remek Rebrov mérleggel!

Ferencváros - Dynamo Kyiv: Dupla esély - Dupla esély tipp