Robogunk tovább, magyar idő szerint péntek éjjel már megkezdődött a 7. játékhét. Legutóbb nagyon mellé durrantottam a Vikings várt győzelmével, így itt az idő javítani. Stílszerű rangadóval nyitottuk a játékhetet, hiszen két nagy múltú csapat csapott össze, ahol az Eagles győzött a Giants felett. Vasárnap is lesz pár szórakoztató mérkőzés, lehet bőven válogatni, akár offense háború és sok pont vagy a védelme leengedik a függönyt és punt csata lesz. Első ránézésre a Texans - Packers csörtét választottam. Két ellentétes utat bejáró együttes, ahol akár a pontok is megindulhatnak az over felé.

Texans már nem nyeretlen, jót tett a gárdának O'Brien menesztése, ez meglátszik a csapat összhangon is. De még messze az út, a riválisok sokkal előrébb tartanak. Kíváncsi leszek idény végén ki kerül a vezetőedző és general manager posztra. mert játékos keret alapján nem rossz a Texans, csak Bill ámokfutása szétverte a cap illetve draft helyzetet. Ezért pár év sínylődést várok tőlük, de legalább már megvan a franchise QB. Watson szépen teljesít, ha kell megdobja, ha kell megfutja. Jól irányítja a támadásokat és van kiszolgáló személyzete is. Futó poszton David Johnson alakul, még mindig messze van, hogy a Hopkins trade győztese legyen ő és a csapat. Elkapó poszton Fuller, Cooks, Cobb, Fells nem rossz, de igazán kinevezett első számú, vagy elit WR nincs. Mert Hopkins el lett cserélve. Támadófal Tunsil kivételével gyenge. Tunsil szépen meglett fizetve, helyzeti előnyének köszönhetően, de jól játszik. Védelem passzok ellen gyenge, de futás ellen pedig borzalmas. Ezért a Packers RB-k nagy napja lehet, mert a futást nagyon rosszul abszolválják. Védőfalból J.J. Watt még mindig elit, de ő egyedül nem képes győzelemre vezetni az egységet. LB sorból McKinney kidőlt, de az egység átjáró ház így is. Secondary közepes, jó lesz nézni a Roby-Adams párharcot, mert Roby eléggé felnőtt és versenyképes a posztján, nem sokan éltek meg mellette.

Packers legutóbb a Bucs ellen elvesztette veretlenségét, de ez a pofon már kellett a csapatnak. Eddig is inkább Rodgers teljesített túl az elkapó nélküli csapatban. Irányító poszton ismét láthattuk az MVP formában kezdő Rodgers. Jóformán hiba nélkül, túl teljesítve érték el ezt a szép mérleget, de erősebb védelem esetében már-már megmutatkoztak a határok és hibák. Futó poszton Jones frenetikus, szépen játszik és teszi a dolgát. Mérkőzést előtt és a jelentésekből olvasva sérüléssel bajlódik, kérdéses státuszt kapott, kiesésével Williams, Dillon ugorhat be. Elkapó poszton Adams és nagy zuhanás után a többiek. Lazard sérülés miatt nincs, így MVS vagy Tonyan léphet előre. Támadófal jó, de legutóbb a Bucs már feltörte őket és jó párszor földre kerül Rodgers. Nem túl erős a Texans pass rush, Wattot ki kell venni az egyenletből és lesz ideje Rodgersnek üres célpontot találni. Védelem esetében a passzokat jól fogják, de futás ellen sem utolsó. Védőfalba Clark visszatérése stabilitást hozhat a futás megállításban, nagy érvégés volt a nélkülözése. LB poszton Kirksey nem bevethető, pass rush a két Smith segítségével jól működik, a secondary egységes szépen muzsikál.

Összességében megvolt a Packers józanító pofonja és ez felrázza őket és le fogják győzni a houstoni gárdát. Védelem esetében a Packers előrébb tart és Adams-sal kiegészülve az elkapások is működhetnek. Minimális győzelmet várok a sajtfejű csapattól.

Houston Texans - Green Bay Packers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp