Magyar idő szerinti 18 órássávból jónak ígérkezik a két veretlen csapat összecsapása. Azért kezdődik 18 órakor a mérkőzések java, mert nálunk már most hétvégén óra átállítás lesz, míg Amerikában ez csak később következik be. Ezért korábban kezdőnek a mérkőzések és hamarabb tudunk izgulni az eredményeken. Az általam választott Titans -Steelers mérkőzést már a 4. játékhéten le kellett volna pörgetni, de a COVID járvány miatt, csúsztatásra kerül és a 7. játékhéten pótolják. Mert a Titans csapatból több megbetegedett játékost, személyzeti tagot regisztráltak.

Titans még veretlen és gyönyörű 5-0-ás mérleggel rendelkezik. Tavalyi kirobbanó évhez hasonlóan idén is a play off a cél, aztán utána már lutri ki meddig tud menetelni és kikapja el a fonalat egészen az SB-ig. Irányító poszton Tannehill tavalyi önmagát idézi, kiválóan teljesít, jól menedzseli a mérkőzéseket. Futó poszton Henry egy szörnyeteg, minden pénzt megérdemel, pedig az RB szerződések terén nagyon kritikus vagyok, nem hiszen, hogy a nagy pénzt meg kell adni. Tudom ők is emberek és megérdemlik, de ez csapat szinten teljesen más. De a Titans Henryre szabta a játékot és a rendszer fontos építőköve. Elkapó poszton A.J. Brown visszatérése nagy lökést adott a csapatnak, ilyen fegyver kell Tannehill kezébe. Mellette Davis visszatér, Humphries elmegy, Smith is jó célpont, ha tudja vállalni a mérkőzést. Támadófal rendben, de Lewan kiesése nagy érvágás. ACL sérülést, szakadást szenvedett. Védelem mind passz, mind futás ellen közepes a teljesítményük. Védőfal nem rossz, Clowney leigazolása nagy előrelépés, pass rush közepes. LB sor közepes, nincs igazán kiemelkedő alakja, vezére. Secondary szépen állja a sarat.

Steelers Titanshoz hasonlóan veretlen, impozáns 5-0-ás mérleggel rendelkezik. Ravens csapatával együtt magasan kilógnak az AFC North csoportból. A Browns mérleges is szépen, de láthattuk legutóbb, hogy a Steelers mennyire simán gyalulta le őket. Irányító poszton Big Ben még 38 évesen is jó teljesítménnyel bír, elnyűhetetlenen ez az ember. Futó poszton Conner szépen termeli a yardokat, de Tomlin mester kezében bőven bőven kártyalap, mert Snell vagy McFarland is be tud ugrani egy-két play erejére. Elkapó poszton a Juju-Johnson-Washington-Claypool vegyes vágott nem rossz. Külön kiemelve az újonc Claypool teljesítménye, aki az utóbbi mérkőzéseken előlépett és húzóemberré avanzsált. Big Ben nem fél megdobni a hosszút és ez Claypool igazi játékelme, szépen futó az útvonalakat és kiváló elkapó lesz pár év múlva. Tight end Ebron is jó vörös zónás célpont. Támadófal az utóbbi évekhez hasonlóan kiváló, főleg DeCastro hadra fogásával. Védelem passz és futás ellen is kiváló. Főleg a futást nagyon hatékonyan rombolják. Ez Henry ellen halmozottan szükséges lesz, hiszen őt megállítani nem egy leányálom. Tuitt-Heyward belső páros kiváló, T.J. Watt révén a pass rush is jól működik. Watt testvéréhez hasonlóan kiváló játékossá érett és a legjobbak közé tartozik a posztján. Középen már jelentkezhetnek problémák, mert Bush kidőlt és a pótlása nem lesz egyszerű falat. Secondary Fitzpatrick vezetésével szilárdan állják a rohamokat, jó az összhang.

Összességében kiváló mérkőzésre van kilátás, támadóoldalon vagy skill playereket nézve a Titans felé billen a mérleg, de a védelem mindenképpen a vasas oldalán az erősebb. Mérkőzés kulcsa Henry megfogása, akkor nem lesz helyzeti előnybe a Titans. Ha nem tud futásonként legalább 5 yardot termelni és Tannehill rá lesz kényszerítve a hosszú átadásokra, akkor lehet baj. A Steelers támadósor kicsit gyengébb, de Big Bent nem lehet leírni. Szoros, kiélezett mérkőzést várok, ahol az apró különbségek, vagy egyéni hibák döntik el a találkozót.

Tennessee Titans - Pittsburgh Steelers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp