Monday Night Football, ahol a két főszereplő a Los Angeles Rams és a Chicago Bears lesz. Első blikkre kemény, szoros, fordulatos mérkőzés van kilátásra, ahol inkább a védelmek dominálnak. Ezért a csapat szurkolók mellett a defense szerelmeseknek lehet jó az éjjeli meccs.

Rams jelenleg 4-2-es mérleggel bír, ami a várakozásoknak megfelelően történik. Támadó oldalon Goff vezeti az egységet, passzpontosságban relatíve jó, de a passzolt TD-k terén kellene az előrelépés. Futó poszton szezon előtt a csapat megköszönte Gurley munkásságát és kitették az együttesből, aki a Falconsnál talált menedéket. Így a Rams lehetőségeit vizsgálva maradt Brown, Henderson és az újonc Akers. Nehéz eldönteni, hogy ebből a hármas versenyből mikor ki lép előre, jelenleg a csapat beállt és futást erőltet, amelynek győztese Henderson. Aki sérülésből felépült és kezdheti a nyitó driveket. Elkapó poszton se áll rosszul a csapat Woods, Kupp, Higbee nem rossz névsor. Goff előszeretettel passzol Woods és Kupp irányába, de ha kell akkor tud a tight endekre is támaszkodni. Támadófal jól végzi munkáját, kiemelve a veterán Withworth képességeit, még mindig nagyon jó tackle és védi Goff vak oldalát. Védelem passz ellen kiváló, de futás megállításban sem rosszak. Védőfalban Brockers-Donald páros révén érkezik a nyomás, főleg Donald megtartása okoz minden csapatnak nehézséget, mert legtöbbször kettőzni kell. LB sor alakul, főleg Kiser beépítése alakul. Secondary terén a safety páros keményen dolgozik, Ramsey továbbra is a liga krémjéhez tartozik és bárkit le tud védekezni.

Bears 5-1-es mérleggel büszkélkedhet, eddigi egyetlen vereségük a Colts ellen született. Szépen mutat a mérleg, de kicsit csalóka, sokan leírják a medvéket, de valahogy mégis felültudnak kerekedni és vert helyzetből felállni és lassan számolni kell a csapattal. Mondhatnám, hogy gyenge ellenfeleket könnyű megverni, de a kötelezőt hozni sem egyszerű, plusz a Bears idén verte már a Bucs remek támadójátékát és 19 ponton tartotta őket. Támadó oldalon Foles irányít, sok szurkoló pezsgőt bontott mikor Trub cserepadra került. Hát baj van Chicagóban, mert irányító poszton nem valami erősek, vagy Foles beindul és lenyom egy SB runt. Érdemes a csapatnak körül nézni a trade deadline előtt, hogy van-e potens irányító a piacon. Futó poszton Montgomery redben, de Cohen hiányát lehet érezni, aki passzok után rendkívül termelékeny. Elkapó poszton Robinson kiemelkedik, utána nagy űr tátong. Robinson nagyon hasznos a medvék offense játékában, rengetegszer keresik labdával, ő a legveszélyesebb fegyver. Mellette Miller, Mooney vagy Graham vonható be a passzokra. Graham játéka is alakul, vörös zónába jó célpont Foles részére. Védelem hasonlóan a kosokéhoz, passzok ellen kiváló, de futást is jól limitálják. Pass rush működik Mack továbbra is egy szörnyeteg Hicksel kiegészülve. Mack Donaldhoz hasonlóan legalább kettőzve lehet limitálni. LB sor vezére Smith jól szerel és vezére az egységnek, itt talán erősebb a vendég gárda. Secondary rendben safety páros jó, Fuller remek corner.

Összességében Rams felé billen a mérleg a hazai pálya miatt meg a támadósort illetően, de ez egy szoros mérkőzés, ahol két hasonló együttes feszül egymásnak. Egyéni hibák nem férnek bele, sorsdöntő lehet a mérkőzés kivitel szempontjából. Szerintem van olyan jó a Bears, hogy 1 TD-n belül marad, a védelem adott, márcsak Foles egyéni momentumai hiányoznak és nem lesz gond.

Los Angeles Rams - Chicago Bears: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp