A Lokomotiv Moszkva az első mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a Salzburg otthonában. Sokaknak meglepetésként hatott ez az eredmény, mert mindenki elkönyvelte, hogy „Szoboszlai Dominik osztrák csapata” verhetetlen (1.25-ös szorzón lehetett fogadni a győzelmükre, ami azért vicc kategória volt). Nos, ez korántsem igaz, nemzetközi szinten erős középcsapatnak számít a Salzburg, nem többnek, én kb. a Fradi szintjére helyezem őket. Az orosz csapat edzője Marko Nikolics, akit jól ismerhetünk a videotonos időszakából, így ismerjük a játékfelfogását, habitusát is. Az orosz bajnokságban elég hektikusan szerepelnek, de azt megállapíthatjuk, hogy egy gólra jók szoktak lenni meccsenként. Hazai pályán a Zenit elleni augusztus végi bajnokin nem lőttek gólt, azóta minden otthoni találkozón betaláltak.

A Bayern München csapatát százezerszer leelemeztük, minden apró kis mozdulatát ismerjük a játékosoknak. Róluk nincs sok újdonság, a hétvégén is magabiztosan játszottak a Frankfurt ellen (5-0). Szombaton a Köln otthonában lépnek pályára, nem tűnik túlzottan megerőltető mérkőzésnek az sem. Úgy gondolom, nem kell nagyon tartalékolni a Kecskések ellen, most is mehet pályára a teljes első csapat. A kezdőből csak Alphonso Davis sérült, de balhátvéd poszton ott van Lucas Hernandez, aki az utóbbi időben amúgy is kiszorította a kanadait.

Tudom, hogy lejárt lemez, de én csak gólokban tudok gondolkodni. Akkora támadópotenciál van a németekben, amit bátran lehet meglovagolni. Gondolkodtam a ht/ft opcióban is, de az nem tetszik, mert az oroszoknál soha senki nem mehet ilyen biztosra, a félidei vezetést kockázatosabbnak vélem. Viszont az oroszok a Salzburg ellen megmutatták, hogyan tudnak játszani a domináns focit játszó ellenfél ellen is. Szerintem kifejezetten jól játszottak akkor, Nikolics jó kis taktikát dolgozott ki erre. Ha ugyanazt tudják játszani, mint az osztrákok ellen, akkor a góljukkal lehet számolni, az pedig az overnek tehet jót. Én erre szavazok.

Lokomotiv Moszkva - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp