Itt a lehetőség, hogy a Telstar megmutassa, milyen jó csapat támadásokban. Arra nem lehet számítani, hogy kiejtik az Eredivise-ben szereplő ellenfelüket, de mindenképp megkeseríthetik az életüket. A Heracles ugyanis nagyon gyengén szerepel, A nyitófordulót követően képtelenek voltak nyerni. A Willem II 4-0-ra, a Vitesse pedig 3-0-ra múlta őket felül idegenben. Hazai pályán viszonylag maszívabbak, hiszen a PSV ellen 1-1 a Waalwijk ellen 0-1 lett a végeredmény. Legutóbb a Sparta Rotterdam ellen 1-1-re végeztek. Leszögezhető, hogy minden mérkőzésen kaptak gólt az első fordulós győzelmüket leszámítva!

A Telstarról többször is leírtam, hogy az egyik legtámadóbb felfogásban játszó másodosztályú csapat. Több mérkőzését is követtem, Sebastian Soto kifejezetten ügyes csatár, hat mérkőzésen 5 gólt lőtt eddig. Habár legutóbb a Van Velzen-Plet csatárduónak szavazott bizalmat Andries Jonker edző, de a csereként beálló amerikai csatár döntötte el a Helmond elleni meccsüket.

Úgy gondolom, hogy a Telstarnak idén nem lesz sok esélye a feljutásra, mivel nincs még akkora potenciál a csapatban. Két-három játékosra szükségük van ahhoz, hogy érdemben beleszóljanak a küzdelembe. Ellenben nagyon jó középcsapat, és nagyon jó támadásvezérlés jellemzi őket. Én bízom benne, hogy ez meg fog mutatkozni egy olyan kupameccsen is, amelyen bármi előfordulhat. A Heracles inkább a bennmaradásra fog koncentrálni, míg a Telstar inkább a kupára. Ez szerintem mindkét oldalon eredményezhet gólt. Augusztus végén játszottak egymással egy felkészülési mérkőzést, amelyen a Heracles nyert 4-0-ra. Azóta a Telstar jobb lett, a Heracles rosszabb, közeledtek a formáik egymáshoz, ami mindkét csapatnál egy-egy gólban megnyilvánulhat.

Heracles Almelo - SC Telstar: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp