Ismerjük az Újpest kálváriáját a múlt hétről, miután ifistákkal feltöltve játszottak 0-4-et az MTK-val. A mai nap során (kedd) kérte a csapat a pénteki DVTK elleni meccs halasztását, miután „a nagycsapatból már csak két vagy három emberünk tud felállni a fiatalok mellé”. A Diósgyőr nehéz helyzetben van, így nem hiszem, hogy megtehetik, hogy jófejségből beleegyeznek a halasztásba. Ha ellenállnak, akkor az MLSZ biztos nem fogja engedni, hogy később rendezzék a meccset.

Több helyen levették már a kínálatból, azonban az Unibetnél továbbra is ott van és a piacon a legmagasabb szorzót is adják a hazai győzelemre. A DVTK a múlt héten a Kisvárda ellen szenvedett vereséget, azonban a beszámolók szerint a játékuk többé-kevésbé rendben volt. Igazából a tipp erőssége nem abban rejlik, hogy a DVTK sziporkázóan játszott-e pár napja vagy sem. Sokkal inkább abban, hogy a hazaiaknak játszania és nyernie kell, míg a vendégeknél több ifista is szóhoz fog jutni.

Ha jól néztem, akkor négy 20 éven aluli játékos mutatkozott be a liláknál az előző körben és a félidőben már 0-3 volt az eredményjelző. Azt gondolom, hogy az MTK rúghatott volna többet is, ha akar, azonban átérezték a srácok a meccs komolyságát. Meg van a biztos győzelem, akkor kíméljük az ellenfelet. Sok értelmét nem látom így a bajnokságnak, azonban a sportfogadói szempontból le kell csapnunk erre a szorzóra. Ha igazat mond az Újpest beszámolója, akkor a megmaradt hét játékos a nagycsapatból nem teljesen fog rendelkezésre állni pénteken. Lesznek köztük olyanok, akik ezúttal nem állnak a vezetőedző rendelkezésére. Ez a DVTK malmára hajtja a vizet, így pedig a hazai győzelmet tenném meg.

Diósgyőri VTK - Újpest FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp