Na, próbáljuk meg még egyszer! Kiejtettem volna már pénteken Mertens, azonban a kezdeti break hátrányból fel tudott állni pechemre és bedarálta a Kudermetova elleni meccset. A sima meccs után ki is hozták esélyesnek Alexandrova ellen, így ezúttal is ellene mennék.

Alexandrova egy igazi Linz specialista. 2016-ban még búcsúzott a selejtezőben, azóta azonban van egy döntője és egy elődöntője. Vagyis most már utóbbiból legalább kettő. Aminek köszönhető ez, az elsősorban a gyors borítás. Azért nem meglepő ez, megnézve a többi bennmaradót: Sabalenka, Mertens és Krejcikova. Mindegyiküknek erőssége az adogatás és a gyors nyerők. Láthattuk, hogy Podoroska mennyire szenvedett a nagyobb ütőerejű orosz ellen, akit én hajszálnyival erősebbnek érzek Mertens ellen is. A belgával ellentétben simán menetelt eddig szettveszteség nélkül és magabiztosan gyűjtötte be a skalpokat. Adogatóként jól szerepelt és a nyerői is szépen jöttek. Mindenki számára kihívás lesz őt is megverni.

Mertens tényleg jól játszott Kudermetova ellen. 0-3-nál azt hittem simán meg lesz a tippem az egy orosz szettre, azonban onnantól csak a belga volt a pályán. Szétesett az addig magabiztos Kudermetova játék és nem volt visszaút. Hasonló volt egyébként Rus ellen is az előző körben, azonban ott egy megnyert szett után történt ez, illetve a döntő szettre magára talált újra az orosz. Ettől függetlenül ne feledjük el, hogy Mertens az első két körben nem játszott jól. Kalinina és Zvonareva ellen is voltak komoly hullámvölgyei és ott ezek szettekbe is kerültek. Szóval, nézzünk el neki mindent egy jobban sikerült meccs miatt? Ha ez egy GS lenne, akkor lehetne ezt a formaidőzítéssel indokolni, azonban egy egyhetes tornán nincsenek óriási forma kilengések. Én inkább egy gyengébb Mertensre és egy éhes Alexandrovára számítok ezen a találkozón.

Alexandrova, Ekaterina - Mertens, Elise: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp