Eljött az év végi VB, ahol talán a legkeményebb csoportba került Rafa amit osszehozhatott neki a sorsolás.. Köztudott, hogy ez az egy nagy torna hiányzik a vitrinbol és sajnos most sem túl jók az esélyek a győzelemre. Még a csoportból továbbjutás is nehézkes lesz, ugyanis a szezon legjobb játékosával hozta össze egyből a sors. Rublev ugyanis parádés szezonon van túl, aminek méltó megkoronázása lehet egy londoni jó szereplés. Bemelegitesnek megnyert két hasonló körülmények között lejátszott tornát, hazai pályán Szentpetervaron és Bécsben is veretlen maradt az orosz.

Rafanak is jó szezonja volt, behúzta 13. Garrosat, viszont a fedett kemény pályás meccsek azért nem a kedvencei. Tavaly is megszenvedett a csoportban és ki sem jutott, igaz 3/2 meccset megnyert. Párizsban hasonló körülmények között sem volt túl biztató a játéka, szenvedett Lopez és Busta ellen is, majd Zverev két sima szettben verte. Sajnos benne van, hogy valami hasonlónak leszünk szemtanúi vasárnap is, ugyanis Rublev játéka legkevésbé sem kedvez Nadalnak. Rublev gyors játéka ezek a borításon nem lesz könnyen megoldható feladat Rafanak.

Rublev első világbajnokságán vesz majd részt, de nem gondolom, hogy ez visszavenne a teljesítményéből. Rafa sajnos ezen a borításon közel sem olyan éles, mint amikor szabad ég alatt játszanak. Nagy dobás lehet ez a vb Rublevnak, akár két sima játékban is nyerhet, de a szettgyozelmet gyakorlatilag biztosra veszem. Ilyen forgatókönyv mellett a játék hendinek gond nélkül illene jönnie.

Nadal, Rafael - Rublev, Andrey: Játék hendikeppel - Hendikep tipp