1,20 körülre vártam ezt az opciót, ugyanis minden jel arra mutat az elmúlt pár hónap és a verseny csoportköre alapján, hogy ennek izgulás mentesen kellene zöldülnie.

A dél-afrikai játékos az egész PDC mezőny legnagyobb 180 dobójává nőtte ki magát, egyébként is nagyon összerakta a játékát az idei szezonra és ezen belül a tömeget kiemelkedő teljesítménnyel szórja. 12 db maximumot hozott eddig Devon a 3 csoportmeccse alatt, viszont nem játszott 7 legnél többet egyik alkalommal sem. Akárhogy is nézzük, ez statisztikailag 4db 180/meccs, konkrétan 4db 180/7 leg, így azt mondhatjuk, hogy legalább minden második legben dob egyet Devon. Itt már 10 nyertig mennek a meccsek, így alaphangon valószínűsíthető olyan 15 leg legalább, ami ha minden igaz 7-8 maximummal is társulhatna. Az Euópa bajnokságon két meccset játszott, ami 10 nyertig ment, ahol 7 és 10 maxot dobott.

Heta is remek játékossá fejlesztette magát erre a szezonra, viszont nála nem feltétlenül a 180-ak adják a játékának az alapját. Ha elkapja a gépszíj, képes dobálni a maxokat, viszont érdemes megnézni, hogy a 3 csoportmeccsen mindössze 5 db-ot dobott. Ezt Petersen konkrétan egy meccsen meg szokta dobni. Heta ugyanúgy képes a jó játékra, mint bárki a top 20 környékén, de akkor sem gondolom, hogy 180-akban felülmúlhatná Petersent. Ahhoz az is kellene, hogy Devonnak nagyon ne jöjjenek a maxok, amire azért viszonylag kis esélyt látok. A Home Tour seriesben találkoztak eddig egyszer, ott Heta nyert ugyan, de Petersen hozta a több maxot. A végeredmény számunkra irreleváns, viszont Petersen maximumaiban szerintem lehet bízni.

Petersen, Devon - Heta, Damon: Legtöbb 180-as dobás - Mérkőzés tipp